Devrim Sağıroğlu: Futbolun adaleti

Güncelleme Tarihi:

Devrim Sağıroğlu: Futbolun adaleti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Nefes kesen bir maç.. 3 gün öncesinden çok daha iyi bir Bursaspor.. Yıldızları ile arada sırada parlayıp, sonra sönen bir Fenerbahçe.. Ancak, Bursaspor son derece agresif. Biraz daha sakin oynayabilse, sonuca çok daha kolay gidecek. Ama, bu yolu nedense tercih etmiyor. Kararlara devamlı itirazlarından ötürü çok ucuz kartlar yiyor. Ümit Özat, sık sık ileri çıkıp, kaleyi yokluyor. Bir ikisi çerçeveyi bulsa, Fenerbahçe dağılacak. Bu arada, seyirci devamlı bağırıyor.. ‘‘Ömer, Baliç'in ayağını kır!’’ Vallahi helal olsun.. Adam sana 9 milyon dolar kazandırmış, senelerce başarıyla hizmet etmiş.. Sonra da ‘‘Ayağını kır’’ diye tezahürat yap, konrer atarken, eline ne gelirse fırlat.. Ayıptır.. Biz PFDK'yı eleştireceğimize, önce şu futbol seyircisyle sezonun sonunu nasıl getiririz onu düşünelim.

KANATSIZ UÇULMAZ

Bursaspor'un tempolu oyununa rağmen, Fenerbahçe bildiğiniz gibi. Rapaiç ve Baliç'in gollerinin dışında, sahada yoklar. Fizik güç olarak, Bursaspor'un çok gerisindeler. Yine kanatsız uçmaya çalışıyorlar. Lazetiç, attığı bir gol ortası dışında kayıp. Bursaspor bu koridordan ‘‘Panzer hücumları’’ yapıyor. Abdullah işi idare ettiğini sanıyor, ama yanılıyor. Anderson devamlı beslenecek ki, yarar sağlasın. Ancak, ne sağdan ne de soldan orta geliyor. Baliç özveri ile çalışıyor, yürekten oynuyor. Johnson ara sıra hata yapmasına rağmen, orta alanda olanca enerjisini ortaya koyuyor. Biraz da Ogün, ona ayak uydurma çabasında. Bir iki ferdi hareket, gerisi hikaye.. Takım oyunu mu diyorsunuz? İşte o, hak getire..

Hakem Serdar Tatlı, Bursaspor'un vermediği golünde haklı. Ne var ki, bundan sonra oyunun kontrolünü elinden kaçırıyor. Avantaj kurallarına riayet etmiyor. Zoran Mirkoviç, topu kendi kalesine göndermeden önce, Rüştü'ye en yakın oyuncular Bursasporlu.. Bunu da atlıyor.

İster kızın, ister darılın.. Fenerbahçe'nin işi çok zor. Fizik kapasitesi yetersiz. Özellikle deplasmanlarda, bu iyiden iyiye açığa çıkıyor. Bursaspor karşısıda öylesine aciz duruma düştüler ki, inanamazsınız. Kısacası, Bursaspor oynadı, Fenerbahçe kazandı. Bizim adalet sistemimiz bile futbolunkinden iyi.. Futbolun hiç mi hiç adaleti yok!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!