Devrim muhafızları Hatemi ve Musevi'yi uyardı

Güncelleme Tarihi:

Devrim muhafızları Hatemi ve Museviyi uyardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 16:19

İran'da Devrim Muhafızları, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, eski Başbakan Mir Hüseyin Musevi ve eski Meclis Başkanı Mehdi Kerrubi'yi "tövbe etmeye" çağırdı.

Devrim Muhafızlarının Kum Komutanı General Ali Rıza Cebbari, son olaylarla ilgili olarak resmi haber ajansı İRNA'ya yaptığı açıklamada, "Hatemi, Musevi ve Kerrubi için tövbe kapısı açıktır. Dini liderden bağışlanma talep etmeliler, aksi halde Beni Sadr gibi bir sonu beklesinler" ifadelerini kullandı.

General Cebbari, "Halk, başkalarının uşaklığını yapan Beni Sadr ve münafıkları tarihin çöplüğüne attığı gibi, en kısa sürede fitnenin ele başlarını, İnkılab ve İmam'ın yoluna dönmezlerse tarihin çöplüğüne atacak" diye konuştu.

İranlı komutan, Hatemi, Musevi ve Kerrubi'ye hitaben, "Sizler 30 yıllık itibarınızı kaybettiniz, milyonlarca İranlı, dini liderin aşığı ve sizler nasıl oluyor da bu ilgiye saygı duymuyorsunuz? Halk yönetimini kabul etmiyor musunuz ki, milyonlarca İranlının hakkına saygı göstermiyorsunuz" dedi.

İran İslam Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı olan Ebu'l Hasan Beni Sadr, "siyasi yetersizlik" gerekçesiyle 1981'de meclis tarafından ve Ayetullah Humeyni'nin de onayıyla azledilmişti.

Görevden el çektirildikten kısa süre sonra gizlice Fransa'ya kaçan Beni Sadr'ın hala bu ülkede yaşadığı belirtiliyor. Tahran'da dün "devrim karşıtlarının" çıkardığı olaylarda en az 8 kişi ölmüş, aralarında polisin de bulunduğu onlarca kişi yaralanmış ve 300 kişi de gözaltına alınmıştı.
Bu arada devlet televizyonu, öğlenden sonraki haberinde, dün olay çıkaran grubu protesto için halkın yaptığı gösterileri yayımladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!