Devrim Cenk Ulusoy'dan dünya rekoru

Güncelleme Tarihi:

Devrim Cenk Ulusoydan dünya rekoru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 13:01

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü üyesi, milli dalgıç ve dünya rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, “paletsiz ip destekli serbest dalış” dünya rekorunu 1 metre geliştirerek 81 metre derinliğe daldı.

Haberin Devamı

Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Kale Grubu sponsorluğunda 25 Eylül Salı günü saat 10.40’da Antalya Kaş Yarımadası’da bulunan Barbarossa Hotel önünden yaklaşık 300 metre açıkta ‘Paletsiz, İp Destekli Serbest Dalış’ branşında 81 metreye dalarak Dünya Rekoru kırdı.

Paletsiz, ip destekli serbest dalış branşında, 2011 yılında 80 metre ile dünya rekorunu elde eden milli sporcumuz Devrim Cenk Ulusoy, Kale Grubu sponsorluğunda bu kez 81 metreye dalarak dünya rekorunu kırarak kendi rekorunu egale etti.

Dünya Su Altı Konfederasyonu CMAS (Confédération Mondiale des Activités) gözlemcileri nezdinde yapılan rekor denemesi 25 Eylül Salı günü saat 10.40’da Antaya Kaş’ta gerçekleştirdi. 80 saniyede 81 metreye ulaşan milli sporcu toplamda 2 dakika 46 saniye su altında kaldı.

Serbest dalışın dünyada en yaygın branşlarından biri olan “Paletsiz İp Destekli Serbest Dalış’ branşında, sporcunun sadece maske kullanarak, kılavuz bir ip boyunca derin dalış yaparak derine indiği ve ip boyunca sadece kas gücüyle tekrar yukarı çıkış yaptığı branşta kırdığı rekor sonrası ODTÜ SAS sporcusu Devrim Cenk Ulusoy; “Uzun ve sıkı bir antreman programı sonrası kendi rekorumu başarılı bir şekilde egale ederek, kariyerimin 9. dünya rekorunu elde ettiğim için çok mutluyum. Başta Kaş Kaymakamı Sayın Selami Kapankaya ve Kaş Belediye Başkanı Sayın Abdullah Gültekin olmak üzere desteğini esirgemeyen Kale Grubu, Uysal Market, Apnea, Arena ve Bora Jet’e, kışın antremanlarımı yapmam konusunda kapılarını açan Çanakkale Kolin Otel’e ve yaz antremanlarımı yaptığım Barbarossa Hotel’e ve bana inanan herkese teşekkür ederim. Yıl içerisinde farklı branşlarda  dünya rekoru denemelerim olacak ve Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyurmak için elimden geleni yapacağım. ” dedi.

Haberin Devamı

Serbest dalışta 20'nin üzerinde Türkiye rekoru, 8 resmi dünya rekoru ve 2 resmi Avrupa rekoru bulunan ODTÜ SAS sporcusu Devrim Cenk Ulusoy’un aynı zamanda, 2 dünya şampiyonluğu, 1 Avrupa şampiyonluğu ve 1 dünya ikinciliği bulunuyor.

Devrim Cenk Ulusoy Kimdir?

Devrim Cenk ULUSOY, 01/02/1973 yılında Nigˆde'de doğdu. 5,5 yaşında Galatasaray Spor Kulübü’ne başladı. Yeteneği ve başarısı sayesinde 9 yaşında Milli Takıma seçildi. Üniversite yıllarına kadar sürdürdüğü yüzme sporunda yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda 600'den fazla madalya kazandı. 3 yıl ara verdiği spor yaşantısına, Mono Palet Brans¸ı ile geri döndü. Sayısız Türkiye Şampiyonluğu ve Rekorlarına imza attı. Serbest Dalıs¸ Brans¸ı’na 2003 yılında başlayan Devrim Cenk Ulusoy, 8 yıllık kariyerinde 40'nin üzerinde Türkiye Rekoru, 8 resmi dünya rekoru ve 2 resmi Avrupa rekoruna sahip oldu. Ayrıca 2 dünya şampiyonluğu, 1 Avrupa şampiyonluğu, 1 dünya ikinciliği ve çok sayıda Türkiye şampiyonlukları bulunmaktadır.
Fiziksel üstünlüğün ön planda olduğu Serbest Dalış¸ Branşındaki bazı değerleri:
Akcigˆer kapasitesi: 13.5 litre
Vital kapasitesi: 8.7 litre
Ulaştığı bazı dereceler: Statik Apnea: 8'10
Dinamik Apnea: 208 m
Dikey dalıs¸ paletli: 87,9 m
I·p destekli paletsiz dikey dalış: 80 m

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!