Dev'rildiler

Avrupa Şampiyonası elemelerinde Çek Cumhuriyeti’ne farklı mağlup olan 12 Dev Adam 4. maçında ikinci kez salondan boynu bükük ayrıldı...

Haberin Devamı

TÜRKİYE, 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’ndaki ikinci yenilgisini Çek Cumhuriyeti deplasmanında aldı: 82-64. Tanjevic’in yanlış hesabı Chomutov’dan döndü. FIBA dünya sıralasında 61. sırada yer alan Çek Cumhuriyeti 2013 EURO basket elemelerinde İtalya’ya yenilip Beyaz Rusya’yı deplasmanda mağlup ederek istediği gibi götürdüğü elemelerde bizi de 17 farkın altına yatırarak beklediklerin aldılar. 
Bildik 12 Dev Adam’ın çakması görünümündeki Millilerimiz bir kez daha Tanjevic’in kurbanı oldu... İşler bizim istediğimiz gibi giderken 19-18 önde geçtiğimiz ilk çeyrekten sonra şaka gibi ama; Tanjevic trajikomik şekilde oyuna müdahale ederek tam anlamı ile yolunda gidişi berbat etti. 
İkinci çeyreğin başında 5 kişiyi birden değiştirdi faturası 3 dakikada 3 hata ve ucuz yenen 8 sayı oldu. Maçta tam burada kırıldı zaten... 32 yaşında ağabeyleri Velsch’in etrafına toplanmış genç yetenekler karması Çek Cumhuriyeti, koçumuzun bu hamlesiyle ve doğru şut seçimleriyle 35-30 ile ilk yarıyı önde kapattı.

Haberin Devamı

Filmin koptuğu yer

Rotasyon türbülansına tutulan millilerimiz 3. çeyrekte Serhat Çetin’in 3’lükleri de olmasa adeta sahada yoktu. Ender’e kızan Tanjevic çaylak Şafak ile macera ararken Çekler 9 son çeyreğe 57-48 önde girdi.
Farkın bir ara 18’e çıktığı son final seti Tanjevic dağılıp serin kanlılığını da kaybedince tam anlamıyla Ay Yıldız’a yakışmayan “Biz hangi dünyanın ikincisiyiz?” dedirtecek utanç tabloları top kayıpları top harcamaları yaptık. Çekler 9-0’lık başlangıç serisiyle maç seyir defterlerine canlı bando eşliğinde seyircilerine şölen yaşatırken biz de TV başında karalar bağladık: 82-64.

Yazarın Tüm Yazıları