Devr-i mülk dönemi başlıyor

Devre mülk tatilden sonra yeni bir sistem geliştirildi.

Haberin Devamı

Yüksek aidat bedelleri nedeniyle astarı yüzünden pahalıya patlayan devre mülk ve devre tatil sistemlerinden sonra şimdi de ‘devr-i mülk’ dönemi başladı. Gurbetçiler ile Anadolu’nun farklı illerinde yaşayanların apart otel konseptiyle İstanbul’da gerçekleştirilen projelerde 10 günlük konaklama yapmalarına imkan tanıyan sistem, devre mülk ve devre tatilden farklı olarak sadece belli bir dönemi kapsamıyor. Sisteme dahil olanlar, istedikleri zaman hisseleri oranında konaklama yapma imkânı bulabiliyor.

10 GÜN KONAKLAMA HAKKI

Küçük birikimleri olan yatırımcıları hedef alan devr-i mülk sisteminde, üyelere konaklamanın yanı sıra isterlerse hisseleri oranında yüksek kira getirisi de vaad ediliyor. Yüzde 100 kira garantisiyle pazarlanan sistemde ki daireler, günlük ve haftalık olarak kiralanabiliyor. Projelerde yer alan konutların her biri için belirlenmiş hisse adetleri bulunuyor. Buna göre, her 1 adet hisse, yılda 10 günlük konaklamayı içeriyor. 10 adet hissesi olan bir üye, projeden aldığı daire tipinden istediği zaman 100 gün yararlanma imkânı bulabiliyor.

BİR HİSSE 5 BİN EURO

Devr-i Mülk sisteminde, 5 bin Euro karşılığında 60 metrekarelik 1 ­­artı 1 daireden alınan her bir hisse için yılda 1200 lira kira getirisi vaad ediliyor. Hisse fiyatları, 2 artı bir dairede 7 bin 500 Euro’ya, 3 artı 1 dairede ise 10 bin Euro’ya çıkıyor. Hisse sahipleri, aldıkları her bir hisse için şu anda 100 TL olan yıllık aidat bedellerini de ödemeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Tapudan yüzde 1 hisse veriyor

Sistem, devre mülkte olduğu gibi hisse sahiplerine hisseleri oranında tapu alma imkanı da tanıyor. Bu yolla, konut alma imkanı olmayan ya da küçük birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcıların İstanbul’da dayali döşeli ve otel konforunda ki dairelerde her yıl belli bir süre konaklama ya da kira getirisi sağlama imkanı tanıyor. Her bir hisse için verilen tapu, konutun yüzde 1’ini kapsıyor. 10’ar günlük 36 dönemi kapsayan sistemden konutların tamamını da almak mümkün olabiliyor. 1 artı 1 dairenin fiyatı, 130 bin TL, 2 artı 1 daire 200 bin TL, 3 artı 1 daire için de 250 bin TL ödemek gerekiyor.


Yazarın Tüm Yazıları