Devlet Tiyatroları’ndan 12 yeni oyuna prömiyer

Güncelleme Tarihi:

Devlet Tiyatroları’ndan 12 yeni oyuna prömiyer
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2011 00:00

Devlet Tiyatroları, 1 Ekim Cumartesi günü yeni mevsime perde açacak. Devlet Tiyatroları yeni mevsimde de 11 yeni oyunu ilk kez sahne ışıklarına çıkaracak. Bir çeviri oyun da ilk kez sahnelenecek oyunlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

DEVLET Tiyatroları, 1 Ekim Cumartesi günü, ilk kez sergilenecek 12 oyunla yeni mevsime perde açacak. Devlet Tiyatroları 19 ildeki 54 yerleşik sahnesi ile turne sahnelerinde, 2011 - 2012 tiyatro mevsiminin ilk turunda dünyanın ve Türkiye’nin seçkin tiyatro eserlerini sanatseverlerle buluşturacak.
Oyun yazarlarını desteklemek amacıyla her sezon Türk tiyatro eserlerinin yeni örneklerini repertuvarına alan Devlet Tiyatroları, yeni mevsimde de 11 yeni yerli oyun ve bir çeviri oyununu ilk kez sahneleyecek.
“Kantocu” müzikali ilk kez sahnede
Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, İlk kez 1 Ekim Cumartesi günü sahnelenecek olan “Kantocu” adlı müzikal oyunu Haldun Dormen yazdı ve yönetti. Oyun 2 - 13 Ekim tarihleri arasında da sahnelenecek.
Akün Sahnesi’nde, Aristophanes’in yazdığı, Yücel Erten’in oyunlaştırıp, yönetiği “BARIŞ” 1 Ekim Cumartesi günü Devlet Tiyatroları’nda ilk kez sahnelenecek. Oyun 2 - 9, 18 - 22 Ekim tarihleri arasında da sanatseverlerle buluşacak. Nihat Asyalı’nın düzenlediği, Rüştü Asyalı’nın yönettiği “Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları”ndan Onbir Tablo’su 11-15 Ekim  tarihleri arasında, Özlem Saraç’ın yazdığı, Asuman Bora’nın yönettiği çocuk oyunu “Camdan Kalp” 16, 23, 30 Ekim tarihlerinde,  Martin McDonagh’ın yazdığı, Yusuf Eradam’ın Türkçe’ye çevirdiği, İlham Yazar’ın yönetmenliğini yaptığı “Yastıkadam” ise 24 – 29 Ekim tarihleri arasında temsil edilecek.
“Sırça Kümes” prömiyer yapacak
Şinasi Sahnesi’nde, Tennessee Williams’ın yazdığı, Can Yücel’in Türkçe’ye çevirdiği “Sırça Kümes (Cam Biblolar)” 4 Ekim Salı günü prömiyer yapacak. Yazarın 100’ncü doğum yılı anısına sahnelenen oyunun yönetmenliğini Jason Hale yapıyor. Oyun 5 - 13 ve 19 - 29 Ekim tarihlerinde de sahnelenecek.
Rada Moskowa’nın yazdığı Tuğrul Çetiner’in dilimize çevirdiği, Ulviye Karaca’nın yönettiği çocuk oyunu “Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay” 30 Ekim Pazar günü küçük sanatseverlerce izlenebilecek.
Küçük Tiyatro’da, Haldun Taner’in yazdığı, Semih Sergen’in yönetmenliğini yaptığı “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”  4 Ekim Salı günü prömiyer yapacak. Oyun, 5 - 16 Ekim tarihleri arasında da izlenebilecek.
Altındağ Tiyatrosu’nda, 4 Ekim Salı günü ilk kez sahne ışıklarına çıkacak olan, Prof. Dr. Faruk Erem’in Bir Ceza Avukatının Anıları adlı yapıtından Mehmet Baydur tarafından oyunlaştırılan “Elma Hırsızları”nın yönetmenliğini Volkan Özgömeç üstleniyor. Oyun 5 - 30 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek.

Haberin Devamı

“Krem Karamel” seyirciyle buluşacak

Haberin Devamı

ODA Tiyatrosu’nda, Hatice Meryem’in yazdığı, Funda Mete’nin derleyip yönettiği “Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun” 1 – 8 Ekim tarihleri arasında, Zeynep Kaçar’ın yazdığı, Ünsal Coşar’ın yönettiği “Krem Karamel”, 11 – 15 Ekim tarihleri arasında, Nazlı Nihan Şenol’un yazdığı, Maral Üner’in yönettiği “Dönülmez Akşamın Ufkundayız”, 18 – 22  Ekim tarihleri arasında, Patrick Süskind’in yazdığı, Hale Kuntay dilimize çevirdiği, Metin Belgin’in yönetmenliğini yaptığı “Kontrabas” ise 25 - 29 Ekim  tarihleri arasında sanatseverlerce izlenebilecek.

“Orkestra” prömiyer yapacak

İRFAN Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde, Arthur Miller’in yazdığı, Yıldırım Türker’in dilimize çevirdiği, yönetmenliğini ve koreografisini Ayşe Emel Mesci’nin yaptığı “Orkestra” 13 Ekim Perşembe günü prömiyer yapacak. Oyun 15, 19, 20, 22, 26, 27 ve 29 Ekim tarihlerinde de izlenebilecek

Haberin Devamı

Çeviri öyküler sahnelenecek

STÜDYO Sahne’de, Devlet Tiyatroları’nın geçen sezon başlattığı “Üç Oyun Üç Yönetmen” projesi kapsamında iki yeni oyun 4 Ekim Salı günü Stüdyo Sahne’de ilk kez sahne ışıklarına çıkacak.
Oyunlardan biri John Steinbeck ve Boris Vian’dan Ülkü Tamer ve Işıl Yüce’nin dilimize çevirdiği öykülerden Gökhan Aktemur’un oyunlaştırdığı, Umut Toprak ve Gökhan Aktemur’un yönettiği “Karıncalar”. Diğer oyun ise, Dünyaca ünlü yazarımız Yaşar Kemal’den Nazlıhan Yenişehirlioğlu’nun oyunlaştırıp yönettiği, “Köroğlu’nun Meydana Çıkışı”.
Ayrıca geçen sezondan başarıyla devam eden, “Bekleyiş” üçüncü oyun olarak izlenecek. Ethan Coen’in yazdığı Deniz Ünsal’ın dilimize çevirdiği oyunun yönetmeni Bahar Kerimoğlu Oyunlar 7, 9, 18, 21, 23 Ekim tarihlerinde de izlenebilecek.

Haberin Devamı

“Figaro” Türkiye’de ilk kez sahnelenecek

KÜÇÜK Tiyatro’da ise Türkiye’de ilk kez sahnelenecek olan Angelo Savelli’nin yazıp yönettiği, Durdu Kundakçı’nın dilimize çevirdiği “Figaro” 18 Ekim Pazar günü seyirciyle buluşacak. Oyun 19 - 29 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek.  Ulviye Karaca’nın yazıp yönettiği “Keloğlan-Keleşoğlan” adlı çocuk oyunu ise 23, 30 Ekim tarihlerinde sahnelenecek.

THK’nın 100’ncü yılına özel temsil

BÜYÜK Tiyatro’da, 7 Ekim tarihinde sahne ışıklarına ilk kez çıkacak olan “Bir Tayyare Serüveni” Türk Hava Kuvvetleri’nin kuruluşunun 100’ncü yıldönümü kapsamında sahnelenecek. Firdevs Aylin Tez’in yazdığı, Mehmet Ege’nin yönetmenliğini yaptığı oyun 9, 11, 14, 16 ve 18 Ekim tarihlerinde, Ali Berktay’ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği “Kerbela” ise 21, 23, 28, 30  Ekim tarihlerinde seyirciyle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!