Devlet Resim ve Heykel müzesine sanal gezinti

Güncelleme Tarihi:

Devlet Resim ve Heykel müzesine sanal gezinti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2009 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, birçok müzede uygulanan 360 derece panoramik görüntülerden oluşan sanal müze gezilerine Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nin de eklendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, mimarisiyle dikkati çeken müze, Osman Hamdi Bey’in Silah Taciri, Şeker Ahmet Paşa’nın natürmortları, Hoca Ali Rıza’nın manzaraları, İbrahim Çallı’nın portreleri dahil olmak üzere Türk resim ve heykel sanatının seçkin örneklerini barındırıyor.

Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından 1930’da Namazgah tepesinde inşa edilen, 1979 yılında Resim ve Heykel Müzesi’ne dönüştürülen müze, artık 360 derece panoramik görüntülerden oluşan sanal ortamda da gezilebilecek.

Resim ve heykel müzelerinin tanıtımında ilk olma özelliğine sahip olan bu web sitesinde, müzenin girişi, çevresi, sergi salonları, atölye salonu, konser salonu, teşhir salonları gibi bölümler tek tek web sayfasının sağ üst köşesinde yer alan kroki üzerindeki butonlara tıklanarak görülebilecek.

Teşhir salonlarında görülen eserlerin bazılarının altında bulunan büyüteçlere tıklandığında ise eserler tam ekran boyutunda izlenebilecek.

Açılış ekranının sol üst köşesinde yer alan, "Resim Kataloğu" bölümünde ise müzenin eşsiz koleksiyonundan seçilen 250 eser künyeleriyle birlikte 25’li gruplar halinde ya da her bir resmin üzerine tek tek tıklanarak takip edilebilecek.

Vatandaşlar, web sitesine "www.kultur.gov.tr" ile "www.guzelsanatlar.gov.tr" adreslerinden ulaşabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!