Devlet parasıyla Kupa'ya

Güncelleme Tarihi:

Devlet parasıyla Kupaya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2002 01:33

Meclis, Türk Milli Takımı'nın da mücadele edeceği Dünya Kupası için Kore'ye çıkarma yapıyor. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, 20'den fazla milletvekili de Dünya Kupası maçlarını izlemek üzere Kore'ye gidiyor. Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün, bütün liderleri Dünya Kupası'na davet ettiği, liderler arasından bu davete tek olumlu yanıtın Erdoğan'dan geldiği kaydedildi. Erdoğan, Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile birlikte 1-13 Haziran tarihleri arasında Kore'ye gidecek.

GİDECEK VEKİLLER

Dünya Kupası'nı izlemek üzere Futbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Kore'ye gidecek milletvekilleri arasında, ANAP'tan İlhan Aküzüm, MHP'den Mücahit Himoğlu, DYP'den Ali Şevki Erek, AKP'den Avni Doğan, SP'den Lütfü Yalman yer alıyor. Aküzüm ve Erek'in eski Gençlik ve Spor Bakanları kontenjanından Kore'ye gidecekleri, bu nedenle ANAP ve DYP'den ayrıca birer milletvekilinin daha listeye ekleneceği kaydedildi. DSP'den gidecek milletvekilinin adının önümüzdeki günlerde belirleneceği bildirildi.

HARCAMALAR FEDERASYONDAN

Yine Futbol Federasyonu'nun organizasyonu ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın davet ettiği milletvekillerinin de katılımıyla bu sayının 20'yi aşacağı belirtildi. Futbol Federasyonu'nun birinci ligdeki bir çok teknik adamın yanı sıra, futbol dünyasının önde gelen isimlerini de Kore'ye davet ettiği öğrenildi. Kore'ye davet edilenlerin harcamalarının Futbol Federasyonu'nca karşılanacağı da bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!