’Devlet’in Bakanı ’Devlet’in Ajansı ve Gençlik Parkı

ANADOLU Ajansı, önceki gün saat 11:55’te Büyükşehir Belediyesi’nin yazılı bir açıklamasını abonelerine haber olarak geçti.

Habere göre Başkan Melih Gökçek, ’baştan sona yeniden ele alınan Gençlik Parkı’nın çok daha modern ve kullanışlı yeni görüntüsüyle, Başkentlilerin hizmetine sunulacağını belirtiyor ve "Gençlik Parkı’nı yeniden aile parkı haline getiriyoruz ve eski kimliğine kavuşturuyoruz" diyordu.

Aynı gün aynı haber, saat 16:53’te, ’Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek başlıklı haberimizi aynen tekrarlıyoruz’ notu düşülerek yeniden geçildi. İki kez yayınlanmasına rağmen, metinde bir değişiklik yapılmamış olması, haber merkezimizin ilgisini çekti.

Küçük bir araştırma ile nedenini öğrendik. Haberde ’Gençlik Parkı’nın 2 - 3 ay içinde biteceği’ belirtiliyordu. Ancak ilk haberde bazı aboneler teknik nedenlerde 2 ile 3’ün arasındaki tireyi görememiş, dolayısıyla bu ifade ’Gençlik Parkı’nın 23 ay içinde biteceği’ şeklinde algılanmıştı.

Anadolu Ajansı da, yanlış algılamanın önüne geçmek için haberi tekrar yayına vermişti.

Ajans’ın böyle durumlarda ilkeli duruşu, bilinen bir gerçektir. Ancak geçmiş deneyimlerimiz ve çeşitli projeler gösteriyor ki, Gençlik Parkı’nın açılışının 23 ay sürmesi her zaman ihtimal dahilinde..

Yani Anadolu Ajansı’nın geçtiği ilk haber doğru da çıkabilir.

NASIL MI?...

Açıklandığı tarihte bitirilemeyen kavşaklar, açıklandığı tarihte getirilemeyen su.. Hatta metro.. Gençlik Parkı’nın ne zaman biteceği konusunda da kamuoyu ne yazık ki yanıltıldı. Hem de diğer örneklerde olduğu gibi, defalarca..

Üstelik bu sefer yanlış enformasyon kervanına TBMM, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ankara Valisi Kemal Önal da katıldı.

2 Nisan 2008’de CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’da bir soru önergesi verdi. Bingöl önergesinde, Gençlik Parkı’nda çalışmaların ne zaman tamamlanacağını soruyordu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bu soruyu 86 gün sonra yanıtladı. Bakan, yanıt yazısında ’Ankara Valisi Kemal Önal’ın bilgi notunu’ kaynak gösteriyordu. Belli ki İçişleri Bakanı bile, konu Ankara’da bir projenin bitirilme tarihi olunca, temkinli davranmayı tercih ediyordu.

İçişleri Bakanı Atalay, 28 Haziran 2008’de Gençlik Parkı’nın Ağustos ayı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığı açıkladı.

DAHA DA GERİYE DÖNERSEK..

Melih Gökçek
, 6 Mayıs 2005’te kapattığı parkın, 29 Ekim 2006’da açılacağına dair söz vermişti. Tarihler 2008 yılının Şubat ayını gösterdiğinde, henüz ihaleye bile çıkılmamıştı.

Ve bugün 22 Ekim 2008..

Gökçek’in 5 ayda bitireceğine dair Ankaralı’ya söz verdiği park, 40 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen hala bitirilemedi.

Trajik olan ise Devlet’in İçişleri Bakanı bile parkın ne zaman biteceğini bilememişti, tam olarak bilemiyordu..

3 ay sonra ya da 23 ay sonra..

Gençlik Parkı mutlaka açılacak..

Ve kimse bu öyküyü hatırlamayacak..

Hayırlı olsun.
Yazarın Tüm Yazıları