Devlet el koydu

Güncelleme Tarihi:

Devlet el koydu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2004 01:34

A.SEBATSPOR-A.Gücü maçının devre arasında yaşananlara devlet el koydu. Devlet Bakanı M.Ali Şahin, A.Gücü Başkanı Cemal Aydın’ı arayıp ‘Geçmiş olsun’ dedi ve olaylar hakkında bilgi aldı. Şahin, bu ve benzeri olaylara asla müsamaha etmeyeceğini belirterek, ‘Gereğini yapacaklarını’ söyledi. Bakan Şahin, A.Gücü yöneticisi M.Kemal Ünsal, doktor yönetici Salim Sırrı Türker ve futbolcularının da bilgisine başvurulacağını sözlerine ekledi. Bu arada A.Gücü Başkanı Cemal Aydın, Akçaabat’ta olaylara seyirci kaldığını belirttiği emniyet güçlerini İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya şikayet edeceğini söyledi.

Çarpışarak kurtulduk

AKÇAABAT’
ta hem yenildiklerini, hem de tekmeli-tokatlı saldırıya uğradıklarını belirten A.Gücü’nün kaptanı Hakan Kutlu, ‘Koridordaki 35-40 kişilik saldırganlar arasında yumruk yumruğa çarpışmalar yaşandı’ dedi. Ve konuyla igili şunları söyledi: ‘Her futbolcu bir-iki kişi yıkıp, soyunma odasına ulaşabildi. Soyunma odasının kapı dillerini bantlayıp kapatılmasını önlediler. Biz futbolcu olarak dürüstçe mücadele ettik. Formamızın onuru için dimdik durduk. Bize hep ‘Korkmayın, kimse sahada kalmaz’ derlerdi. Bunun gerçek olmadığını Akçaabat’ta gördüm.’

Çirkin ithamlar

A.Sebatspor Kulübü Başkan Yardımcısı Baki Eyüboğlu, Ankaragücülülerin iddialarını, ‘Saçma’ ve ‘Kabul edilemez’ şeklinde yorumlarken, ‘Bizi bırakıp Sakarya’daki olaylara baksınlar’ dedi.

ANKARAGÜCÜLÜLERİN, ‘Maçın devre arasında bize silah gösterdiler, bıçak çektiler’ iddiasına büyük tepki gösteren A.Sebatspor Kulübü Başkan Yardımcısı Baki Eyüboğlu, ‘Bunlar çirkin ithamlar’ dedi. Eyüboğlu, şunları söyledi: ‘Stada girerken herkes tek tek arandı. Üzerinde yabancı cisimle içeri girmek mümkün değil. Bırakın koridorlara, tribünlere bile silahlı veya bıçaklı kişiler sokulmuyor.

Raporlarda niye yok?

Ankaragücü, bu tür yalanlarla kamuoyunu yanıltıyor. Sadece devre arasında koridorlarda kalabalık oluştu. İtişmeler yaşandı. Ama silah veya bıçak göstermek, söz konusu değil. Kaldı ki o koridorlarda Futbol Federasyonu temsilcileri ve gözlemciler vardı. Onlar bu olaylar yaşanırken, yapılanları raporlarına yazmadılar mı? Böyle saçma iddialar olamaz. Bizi bırakıp Sakarya’daki olaylara baksınlar.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!