Devlet desteklerinde e-imza ve KEP dönemi

Güncelleme Tarihi:

Devlet desteklerinde e-imza ve KEP dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 12:06

Devlet desteklerinde e-imza ve KEP dönemi

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin 2023 yılında dünya dış ticaretinden yüzde 1.5 pay alma hedefi doğrultusunda Ekonomi Bakanlığı, ihracatçılara 2018 yılında yaklaşık 4 milyar TL’lik destek sağlayacak. Devlet yardımlarına başvurular 1 Nisan 2018'den itibaren Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) vasıtasıyla e-imzalı dosya ile yapılacak.

Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşması için Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracatçılara verilen devlet yardımlarının ihracatçılara ulaşmasına aracılık eden Ege İhracatçı Birlikleri ihracatçıların devlet yardımlarından daha fazla yararlanması ve mevzuattaki güncel gelişmelerden haberdar olması için eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ekonomi Bakanlığı’nın ihracatçılara sağladığı devlet yardımlarından ihracatçıların azami yararlanması için 10 yıl önce 'MikroEğitim Projesi'ni hayata geçirdiklerini, ihracata yönelik devlet yardımlarını ihracatçılara anlatmak için 10 yılda önemli mesafe aldıklarını kaydetti. Ünlütürk, "Düzenlediğimiz yüzlerce eğitim programında binlerce dış ticaret çalışanına eğitim verdik. İhracatımızın artması için önemli ve güzel adımlar attık" diye konuştu.

BAŞVURULAR E-İMZA VE KEP İLE YAPILACAK

Devlet yardımlarına başvuruların 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren Kayıtlı Elektronik Posta vasıtasıyla e-imzalı dosya ile yapılmaya başlanacağı bilgisini veren EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk, "İhracatçılarımızla güncel gelişmeleri paylaşmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri Devlet Yardımları Şubesi yetkililerince 'İhracata Yönelik Devlet Yardımları ve Diğer Destekler' konulu seminer gerçekleştirdik. Seminerimize ihracatçılarımız yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca 21 Mart 2018 Çarşamba günü EİB hizmet binasında 'İhracata Yönelik Devlet Yardımları ve Diğer Destekler' başlığında bir eğitim daha düzenleyeceğiz. Eğitim programlarımızda değişen yenilenen devlet yardımları hakkında en güncel bilgileri ihracatçılarımızla paylaşıyoruz. İhracatçı firmalarımızı eğitim programlarımıza daha yoğun katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!