Devlet Denetleme’de ’Başkan benden deneyimsiz’ istifası

Güncelleme Tarihi:

Devlet Denetleme’de ’Başkan benden deneyimsiz’ istifası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2008 00:00

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanlığı’na, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Cemal Boyalı atanınca, kurulun kıdemli üyelerinden Dr. Recep Sanal, bu kişinin kıdemi, birikimi, deneyimi ve yönetim anlayışının kendisinin çok gerisinde olduğunu belirtip, görevden affını istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sanal hakkında henüz bir işlem yapmadı. Daha önce kaymakamlık, mülkiye başmüfettişliği görevlerinde bulunan Dr. Recep Sanal’ın Gül’e hitaben yazdığı dilekçesi şöyle:

ŞAHSIMIN ÇOK GERİSİNDE: "Dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel tarafından 2000 yılının ocak ayında Kurul Üyeliği kadrosuna atandım. O tarihten bu yana da söz konusu görevimi tarafsız ve dürüst bir şekilde yürütmekteyim. Gelinen aşamada, boş durumdaki Kurul üyeliklerinden bazılarına atama yapılmış ve yeni Kurul Başkanı da bunlar arasından (2 yıl süreyle) görevlendirilmiştir. Bu kişi; devlet hizmetindeki memuriyet kıdemi, yüksek denetim alanındaki teorik birikimi, yüksek denetime ilişkin uygulama deneyimi, kurumsal yönetim anlayışı gibi çağdaş kamu yönetiminde ve ’yüksek denetimde’ önem taşıyan temel nitelikler açısından şahsımın çok gerisindedir. Bu bakımdan ilgilinin kendi mesleki kıdemine, yüksek denetim alanındaki bilgi düzeyine ve yönetim anlayışına uygun bir heyet ile çalışmasının daha yerinde olacağını değerlendirmekteyim. Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği görevimden affımı ve teşkilat bünyesinde durumuma uygun başka bir göreve atanmamı takdir ve tensiplerinize arz ederim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!