'Devlet Bey'i tanımamışlar'

Güncelleme Tarihi:

Devlet Beyi tanımamışlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2017 00:47

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, kabinede MHP’li bakanların yer alabileceği iddiasına ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, “Siyasi rüşvet teklifi” demesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Yıldırım Ankara’da dün cuma namazını kıldığı Emek Camisi’nden ayrılırken kendisini bekleyen çocuklara karne hediyesi olarak oyuncak dağıttı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, özetle şunları söyledi: “Devlet Bey ilkeleri olan, memleketin menfaati söz konusu olunca hiçbir siyasi saik ile hareket etmeyen bir zattır. ‘Siyasi etik siyasi rüşvet’ gibi kavramları kullananlar Devlet Bey’i tanıyamamışlar. Geçmiş yakın siyasi tarihimizde önemli kriz anlarındaki duruşu bunun en güzel ispatıdır. Onun dışında sözler, teklife karşı anlamsız kampanyadır.

(Bu açıklamayı MHP’den kabineye bakanlar girebileceği şeklinde mi yorumlayalım?) Gündemimiz Anayasa değişikliğidir. Kabul edildikten sonra Meclis’in sözü bitecek, millet konuşacak. Şu anda bunun dışında gündemimiz yok.”

VATANDAŞLAR: REİS'İ ARA
BAŞBAKAN Yıldırım, dün taksi durağı ve çay ocağını ziyaret etti. Çay ocağında vatandaşların, “Reis’i ara” talebi üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı. Erdoğan, hoparlörü açık telefondan vatandaşlara Karadeniz şivesiyle, “Uşaklar Başbakanu bir tek çay ile mi uğurlayasunuz. Lahananuz nerededur...” diye sordu. Vatandaşın “Hepsi var, var; haber vermedi” demesi üzerine Erdoğan, “Aniden mi geldu…” yanıtını verdi.

BAKMADAN GEÇME!