Devlet Bahçeli Afyonkarahisar'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Devlet Bahçeli Afyonkarahisarda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 15:19

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yürüdük yürüyeli hainler korkuyor. Yürüdük yürüyeli rüşvetçiler siniyor, millet düşmanları telaşla sağa sola kaçışıyor ama nafile, kaçamayacaklar, kurtulamayacaklar, mutlaka yedikleri haram lokmalar burunlarından getirilecektir" dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, partisi tarafından Anıt Park'ta düzenlenen mitingde, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminin Türkiye'nin birliğine, milletin dirliğine, insanının refahına en üst düzeyde katkılar sağlamasını istedi.


Seçimlerin barış, huzur, olgunluk, güvenli ve demokratik yarış içinde geçmesi temennisinde bulunan Bahçeli, siyasi partilere ve milletvekili adaylarına başarılar diledi.


Bahçeli, bundan tam 96 yıl önce Samsun'dan Milli Mücadele'nin ilk adımının atıldığını, işgal ve esarete ilk hamlenin yapıldığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk harcının karıldığını, vatanın selamet dolu ufuklarına doğru cesaretle yol alındığını vurguladı.


Türk milletinin Samsun'dan Afyonkarahisar'a kadar inançla yürüdüğünü belirten Bahçeli, şöyle konuştu:


"Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları, Samsun'dan başlattıkları yürüyüşle yorgunluğu ve yılgınlığı yendi. Vatanımıza göz diken, varlığımıza ömür biçen emperyalist vahşiler, ilk cevabını Samsun'da aldı. 19 Mayıs 1919, aklın, asaletin, sabrın, milliyetçi şuurun, stratejinin ve bağımsızlık sevdasının ürünüdür. 19 Mayıs, milli dirilişin yürüyüşüdür. 19 Mayıs, milliyetçi yürüyüşün meydan okumasıdır. 19 Mayıs, zalime, haine, alçağa, iş birlikçiye yıldırım gibi çarpan Türk'ün kudretli yürüyüşüdür. 96 yıl önce Türk milleti zafere doğru yürüyüşe geçmiştir. 96 yıl önce durup teslim olanlara karşı yürüyüş başlatılmıştır. Bu yürüyüş, vatanı sahipsiz, çaresiz, kimsesiz sananlara karşı var olma kavgasıdır. Bu yürüyüş, bölünmemizi, parçalanmamızı isteyenlere karşı nefsi müdafaa kararlığıdır. Bu yürüyüş, bitmemizi, tükenmemizi, gitmemizi, yersiz yurtsuz kalmamızı projelendiren müstevlileri İzmir'e kadar kovalayan iradenin eseridir. Bu esere hürmet ve hayranlık duyuyoruz. Bu esere leke sürdürmemek için biz de yürüyoruz, biz de 19 Mayıs'ın ruhuyla direniyoruz."

Haberin Devamı


"Afyonkarahisar'da hala taarruz ruhu vardır"


Bahçeli, Samsun'un milli devletin yol haritası, asırların içinde kaynaşan aziz milletin heyecan ve haysiyet kaynağı olduğuna değinerek, bu kaynağın kurumayacağını ve yağmalanamayacağını anlattı.

Haberin Devamı


Türkiye'yi tarihin gerisine düşürmeye kimsenin gücü ve nefesinin yetmeyeceğini dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Afyonkarahisar'da hala taarruz ruhu vardır. Afyonkarahisar'da hala cesaret, hamiyet ve fazilet yaşamaktadır. Gerekirse 93 yıl öncesinde olduğu gibi Kocatepe'ye tekrar karargah kurarız. Gerekirse Dumlupınar'a kadar aşkla koşar, fedakarlıkla namertlere kafa tutarız. Yetmezse soluğu İzmir'de alır, önümüze kattığımız ne kadar rezil, zillete düşmüş iş birlikçi, bölünmemizi bekleyen şiddet ve şekavet yuvaları varsa denize dökeriz. Dün yaptık, yine yaparız. Dün başardık, bir kez daha başarırız. Kendimize güveniyoruz. Türk milletine inanıyoruz. Kefenle siyaset yaptığını söyleyenler bizi anlayamaz, Afyonkarahisar'ı özümseyemez. Mursi üzerinden duygu sömürüsüne yeltenen ve şehadet istismarına başvuran zalimler, milli duruşun yanından bile geçemezler. Zira onların fıtratında vatan ve tarih sevgisi yoktur. Onların söz ve mizaçlarına Türkiye'nin hak ve çıkarları yansımamıştır. İşte bizim yürüyüşümüz bunlara karşıdır. Milli namus ve şereften mahrum olmuş ilkesizlere karşı bizimle yürüyecek misiniz? Teröre, bölünmeye, ayrışmaya, ayrımcılığa, sömürülmeye karşı bizimle yürüyecek misiniz? Sizi sefalete mahkum edip kendileri ve yedi sülaleleriyle sefa sürenlere karşı bizimle yürüyecek misiniz? Afyonkarahisar bu kadar korkusuz, bu kadar heyecanlı, bu kadar tavizsizdir."

Haberin Devamı


"Kardeşliğimiz taciz altındadır"


Bahçeli, AK Parti'nin 12 yıl 6 ay 17 gün, diğer bir ifadeyle 4 bin 581 gündür iktidarda olduğunu hatırlattı.


AK Parti'nin karanlık bir tablo ortaya koyduğunu savunan Bahçeli, şunları ifade etti:


"Ne üzücüdür ki bu iktidarın, 96 yıl önceki işgal ve istila kadrosundan hiçbir farkı kalmamıştır. AKP ile beraber, bugün karşımıza 1919'un küresel dayatmaları tekrar yeşermiştir. Türkiye'yi Sevr şartlarına götürmek için büyük bir saldırı ve kapsamlı operasyon yürütülmektedir. Bedelini kanla ödeyerek kazandığımız bağımsızlığımız tehdit altındadır. Bin yıl boyunca sevgiyle yoğurduğumuz kardeşliğimiz taciz altındadır. Birlikte yaşanan yüzyılların semeresi olan kültürümüz kuşatma altındadır. Hoşgörüyle oluşmuş manevi değerlerimiz istismar kapanındadır. Milli dayanışmamızın temeli olan huzur ve asayişimiz tehlikelerin göbeğindedir. Hukuk ve adaletimiz siyasi tasallut ve yandaş hakimiyetindedir. Dürüst ve temiz yönetim arayışları rüşvet ve soygun çetesinin baskısındadır. Millet ve devletçe içinde bulunduğumuz durum özetle budur. Bu karanlık tablonun mimarı AKP'dir."

Haberin Devamı


Bahçeli, milli varlıkların tahrip edildiğini ileri sürdü.


Bu dönemin kapanmak üzere olduğunu iddia eden Bahçeli, şöyle dedi:


"Acımasız bir sömürüden beslenen yaygın bir yoksulluğun, yolsuzluğun, işsizliğin sona ereceği tarihe artık ulaşılmıştır. Teslimiyetçi ve soyguncu bir iktidarın nihayet sonuna gelinmektedir. AKP dönemi 20 gün sonra sona erecektir. Mutlu sona yalnızca 20 gün kalmıştır. AKP iktidarı ve beraberindeki şer ve menfaat çeteleri bir daha gelmemek üzere inşallah silinip gidecektir. Türk milleti bu iş birlikçi ve istismarcı güruhu elinin tersiyle itecektir. AKP denen zihniyetten ise geride kavga, taviz, hakaret ve dayatmadan ibaret bir kara dönem kalacaktır. O zaman diyorum ki bizimle yürü Afyonkarahisar. Yürüdük yürüyeli hainler korkuyor. Yürüdük yürüyeli rüşvetçiler siniyor, millet düşmanları telaşla sağa sola kaçışıyor ama nafile, kaçamayacaklar, kurtulamayacaklar, mutlaka yedikleri haram lokmalar burunlarından getirilecektir."

Haberin Devamı


"Milliyetçi Hareket Partisi hükümetini kuracağız"


Genel Başkan Devlet Bahçeli, tarihi mirası tekrarlayacak gücün kendilerinde bulunduğunu ifade etti.


MHP'nin, 20 gün sonra mutlaka ve mutlaka tek başına iktidara ulaşacağını savunan Bahçeli, şunları kaydetti:


"Milliyetçi Hareket Partisi hükümetini kuracağız. Sizlere güveniyorum ve Afyonkarahisar'ı tam kadro ile Meclis'te görmek istiyorum. Kaçak siyaset yapan Erdoğan ve onun yörüngesine tutunmuş Davutoğlu'na göre, Türkiye'de cumhuriyet tarihinde yapılan hiçbir hizmet yoktur, ne kadar eser ve hizmet varsa AKP ile olmuştur, bu hizmetlerin ilkleri de hep AKP ile gerçekleşmiştir. Bunlara göre AKP, ilklerin partisidir. Bunlar her yerde hep ilkleri yaptıklarını söylemektedirler. Evet, doğrudur, Erdoğan ve Davutoğlu hep ilkleri gerçekleştirmiştir. Siyaset tarihimizde ne kadar garabet ve rezalet varsa ilk kez bunlarla yaşanmıştır. İlk kez bir cumhurbaşkanı, anayasayı delmiştir. İlk kez bir cumhurbaşkanı, açıktan siyasi taraf tutmuştur. İlk kez bir cumhurbaşkanı, defalarca anayasa suçu işlemiştir. İlk kez bir cumhurbaşkanı, muhalefetle bu kadar kavga etmiş, kindarlığını, tahammülsüzlüğünü ispatlamıştır. İlk kez bir cumhurbaşkanı, rejim ve sistemi rafa kaldırmak için hazine imkanlarıyla meydanlara inmiştir. İlk kez bir cumhurbaşkanı, Türk milletini kafasında bölmüş, bölücü terör örgütüyle başkanlık pazarlığına oturmuştur. İlk kez bir cumhurbaşkanı, asgari ücretin artırılması tekliflerine sinirlenmiş, kaçak ve karanlık saraya sizlerin helal rızkını saçmıştır. İlk kez bir cumhurbaşkanı, haram yemiş, hıyanete göz kırpmış, rüşvetçileri korumaya almış, kişisel husumet içinde olduklarını kırmızı kitaba tehdit olarak yazdırmıştır. İlk kez bir başbakan 'serok' olmuş, doğuda başka, Afyon'da başka konuşmuş, fırıl fırıl dönmüştür. İlk kez bir başbakan kendi makamını ortadan kaldırmak için siyaset meydanlarına çıkmış, itibar ve saygınlığını yıkmıştır. İlk kez bir başbakan, terbiye ve ıslaha bu kadar muhtaç düşmüştür. İlk kez bir cumhurbaşkanı ve başbakan millilikten bu kadar savrulmuş, ilk defa küresel cinayet projelerinin eteğine tutunmuşlardır."

Hayvanların artık para etmediğini, binbir zahmetle üretilen etin değerini bulmadığını öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Erdoğan'ın gözdesi, kupon araziler, ayakkabı kutularıdır. Hayvancılık ona göre gereksiz, tarım boş iştir. Nasıl olsa yurtdışından ithal edip karşılayacaktır. Çiftçilik, Başbakan'a göre ilkel ve lüzumsuzdur. Patates tarlada 80 kuruş, pazarda, markette ateş pahasıdır. Şuhutlu üzgündür. İthalatçılar, stokçular, komisyoncular el ovuşturmaktadır. Hayvan ithaldir, saman ithaldir, buğday ithaldir, arpa ithaldir. İnanıyorum AKP de ithaldir. AKP de yabancı bir proje olarak ithal edilmiştir. Üreticiyi düşünen yoktur. Sayıları artan Suriyeli sığınmacılar, Afyonkarahisar'ın sosyal ve ekonomik dengesini sarsmaktadır. Çiftçilerimiz bankalara çalışmaktadır. Aranızda bu gerçekleri yalanlayacak var mıdır? Pancar üreticisi Afyonlu aç kalmış, Davutoğlu'nun umurunda değildir. Arpa ve buğday çiftçisi Afyonlu sefalete sürüklenmiş, Başbakan'ın aklında yoktur. Afyonkarahisar'da her evde en az bir işsiz vardır. Esnaf can çekişmektedir. Geleceğiniz ipotekli, ödenmemiş senetler peşinizdedir. Kredi Kredi kartlarınızın limiti dolmuş, faiz üstüne faiz binmektedir. Durum çok kötüdür. Bu acı verici gerçeklerin sorumlusu AKP'dir."

"Emekli destek ödeneği almak için bizimle yürüyün"

Bahçeli, AK Parti'nin Afyonkarahisar'da kurulduğunu ve burada yıkılacağını iddia ederek, vatandaşlara şöyle seslendi:

"Bu kutlu ve milli göreve hazır mısınız? Hakkınıza ve hukukunuza sahip çıkıp AKP'yi bitirecek misiniz? Onu kurulduğu Afyon'da gömecek misiniz? Afyonkarahisar'ı işsizliğe, yoksulluğa ve yolsuzluğa terk eden AKP'den hesap soracak mısınız? Bu evetler, yaklaşan Milliyetçi Hareket'in iktidarının müjdesidir. Bu evetler, Başbakan ve yandaşlarının hesap kesme gününün işaretidir. Bu evetler, Türkiye sevdalılarının talana, vurguna, yalana son vereceğinin ilanıdır. Afyonkarahisar'dan yükselen bu evetler, tükenen sabırların sonudur. Bizimle yürü Afyonkarahisar, bizimle yürü Türkiye. Milliyetçi Hareket'in iktidarı, Türk milletinin iktidarı olacaktır. Milliyetçi Hareket'in iktidarı, mazlumun, çaresizin, işsizin, yoksulun, çiftçinin, memurun, işçinin iktidarı olacaktır. Milliyetçi Hareket, dulun, yetimin, yolda kalmışın, fukaranın yanında duracaktır. Milliyetçi Hareket herkesi kucaklayacaktır. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Alevisi, Sünnisi herkesi alacak kadar yüreğimiz büyüktür. Türkiye sevdalılarını, yüreği vatan için çarpan herkesi MHP'nin iktidar yürüyüşüne davet ediyorum. Kavgadan, karışıklıktan, çatışmadan bıkan herkesi MHP'nin iktidarına omuz vermeye çağırıyorum."

Genel Başkan Bahçeli, partisinin seçim beyannamesini 3 Mayıs'ta "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" başlığıyla ilan ettiklerini anımsatarak, emeklilerin zorda olduğunu ve geçinemediğini kaydetti.

Bahçeli, emekliler ve asgari ücretle çalışanlarla ilgili vaatlerini şöyle sıraladı:

"Emeklilerimize sesleniyorum; mart ayında bin 400, eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira emekli destek ödeneği almak için bizimle yürüyün. Esnaf ve sanatkarımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilmesine son vereceğiz. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını mutlaka yükselteceğiz. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kökten gidereceğiz. Asgari ücretle çalışan kardeşlerim, Erdoğan sizi yok saysa da bunalımdasınız, sorun yaşıyorsunuz. Bunun farkındayım. Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkarmak, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için hevesle yürüyoruz, siz de bize katılmaya hazır mısınız?"

"Mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz"

Devlet Bahçeli, imamsız ve müezzinsiz cami kalmaması için çalışacaklarını vurgulayarak, cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacaklarını bildirdi.

Muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükseleceğinin sözünü
veren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alan kardeşlerimin her ay 150 lira huzur hakkı alması için lazım gelen tedbirleri alacağız. Elleri toprak kokan çiftçi kardeşim, Allah'ın izniyle yüzünü güldüreceğiz. Başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuzlatacağız. Afyonkarahisar'ın desteğiyle mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldırmak için yürüyoruz. Bize katılmaya var mısınız? Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz? Hayvan üreticilerimizin yem ve kepek başta olmak üzere, kullandıkları girdilerdeki KDV'yi yüzde 1'e düşürmek için yürüyüşümüzü hızlandıracağız, bizimle olmaya var mısınız? Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için heyecanlıyız. Esnaf ve sanatkar kardeşim, yeni iş yeri açtıysan, meraklanma 5 yıl süreyle gelir vergisinden seni muaf tutacağız. Kendi adına ödediğin sigorta primlerinin yarısı 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır."

Şoför esnafının sahip olacağı yeni ticari araçlardan, 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacaklarını, kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerinin, çalışma sürelerinin her 4 yılı için bir yıl fiili hizmet zammı vereceklerini anlatan Devlet Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesini yapacağız. İşsiz kardeşlerim üzülmeyin, Üreten Ekonomi Programımız ile her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız, sorunlarınızı bitireceğiz. Yoksul kardeşim, 20 gün daha sabret, senin sorunlarını hepten bitireceğiz. Bugüne kadar kim hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. Bu yardımları refah artışı kapsamında yükseltip yüzleri güldüreceğiz. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar yani 700 lira 'aile desteği' adı altında ödeme yapacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, rahat olun, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla, büyükbaş ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız."

"Üniversite sınavlarını kaldıracağız"

Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut sağlayacaklarını ya da 250 lira kira yardımı yapacaklarını, elektrik tüketimi 200 kilovat saat olan ve ödeme gücünden yoksun vatandaşlara yüzde 75 indirim yapacaklarını bildiren Bahçeli, Afyonlulara şöyle seslendi:

"18 yaşını doldurmuş ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen engellilerimize 600 lira, 18 yaş altı engelli aylığını 400 liraya çıkaracağız. Kent içi ulaşım altyapısının sadece araç odaklı olmaktan çıkartarak insan merkezli olmasını temin edeceğiz. Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları yani 'hilalkart' uygulamasına geçeceğiz. Güle güle harcayınız. Kadrosu olmadan çalışan öğretmenlerimizi kadroya almanın yanında, atanamayan öğretmen çilesine son vereceğiz. Her öğrencimize, başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğretim kuponu vereceğiz. Aylık almayan, annesi ya da babası veya her ikisi de vefat etmiş evlatlarımız duyun sesimizi, cebinize her ay 100 lira koyacağız. Öğretmenlerimize 3 bin 600, emniyet mensuplarına 3 bin 600 ek gösterge sağlayacağız. Üniversite sınavlarını kaldıracağız. Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarında, iki yıl vadeli, faizsiz kredi imkanı sağlayacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!