Devlet arazisinde esrar yetiştirip satan sanıklara ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Devlet arazisinde esrar yetiştirip satan sanıklara ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 12:36

Devlet arazisinde esrar yetiştirip satan sanıklara ceza yağdı

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Aksu ilçesinde devlete ait sazlık arazide esrar yetiştirilip satılmasıyla ilgili davada, 7 sanığa 15 yıl ile 19 yıl 2 ay arasında hapis cezası verildi.

Jandarmanın geçen yıl ağustos ayında Aksu ilçesinde ve Burdur'un Bucak ilçesindeki adreslere düzenlediği operasyonda ele geçirilen 813 kilogram esrar maddesi ve 14 bin 690 kök hint keneviri ile ilgili Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. 7'si tutuklu, 1'i firari 12 sanığın yargılandığı davada, yakalama kararı infaz edilemeyen Bayram Ç.'nin dosyasının tefrik edilmesine karar verildi.

Sanıklardan Ramazan B., Şahin B. ve Mehmet M. kamuya ait sazlık alanda esrar elde etmek için Hint Keneveri ektiği iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapse mahkum edildi. 3 sanık ayrıca uyuşturucu ticareti yapmaktan da 15 yıl hapis ve 6 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Tahir K., Soner Ö. ve Mustafa G. de uyuşturucu madde ticareti suçundan 15'er yıl hapis ve 6'şar bin lira adli para cezasına mahkum edildi. Mahkeme sanıklardan Mustafa M.'yi ise uyuşturucu madde bulundurma suçundan 1 yıl 8 ay hapse mahkum etti. Sanığa verilen cezanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Diğer sanıklar ise beraat etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!