Devlerin listesinde

Güncelleme Tarihi:

Devlerin listesinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

Milan, sezon sonunda göndermeyi planladığı Ancelotti’nin yerini doldurmak istediği Fenerbahçe çalıştırıcısının avukatlarıyla temasa geçti. Real Madrid ve Atletico Madrid’in de Alman hoca ile ciddi bir şekilde ilgilendiği iddia ediliyor.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, Avrupa’nın dev kulüplerinin listesinde. İki yıldır zirveye çıkardığı sarı lacivertli takımı bu sezon üçüncü şampiyonluğa taşımayı hedefleyen Alman çalıştırıcıya her gün yeni bir talip çıkıyor. Schalke 04’ün de gündemine gelen Daum ile ciddi ciddi ilgilenen Milan’ın Ancelotti’yi göndermeye hazırlandığı öğrenildi.

Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yeraldığı Milan ile İtalya’da oynadığı karşılaşmayı son dakikalarda gelen iki golle kaybeden Christoph Daum’un gittiği her takımı şampiyonluğa taşıması birçok kulübün dikkatini çekiyor.

İlk yarının son haftalarında hayal kırıklığı yaratan Brezilyalı çalıştırıcı Lüksemburgo ile yollarını ayıran ve yerine geçici antrenör getiren Real Madrid’in de Daum’u gündemine aldığı ileri sürüldü. İspanyol kulübünün listesinde ayrıca İtalyan Capello ve Fransız Le Guen de var. Bir başka İspanyol kulübü Atletico Madrid’in de listesinde yeralan Daum, ayrıca 2006 Dünya Kupası’na katılma hakkını elde eden birçok ülkenin gözdesi. İran ve Fas Milli takımlarının teklifine sıcak bakmayan deneyimli teknik adam sürekli transfer haberleriyle dünya basınının gündeminden düşmüyor.

Her fırsatta Fenerbahçe ile 2007 yılına kadar sözleşmesi bulunduğuna dikkat çeken ve Türkiye’de çalışmaktan duyduğu mutluluğu yineleyen Daum’un Milan ve Real Madrid’den gelebilecek resmi teklif karşısında nasıl karar vereceği merakla bekleniyor.

Milan kulübünün istikrarsız grafik çizen Ancelotti’nin yerine en büyük aday olarak düşündüğü Daum’un avukatlarıyla temasa geçtiği ve tazminatı konusunda inceleme yaptırdığı sızan haberler arasında.

Fenerbahçe’deki en büyük hedefini Avrupa’da elde edeceği başarıya endeksleyen Daum transfer teklifleriyle ilgili yorum yapmaktan ısrarla kaçınıyor. Alman teknik adam Fenerbahçe yönetiminin de kendisine gösterdiği ilgi ve saygı nedeniyle rahat bir ortamda çalıştığını sık sık vurgulayarak, üçüncü sezonunda çifte kupa hayalini tekrarlıyor.

Fenerbahçe tarihindeki en başarılı teknik direktör olma fırsatını yakalayan Christoph Daum, bu yıl da şampiyonluk ipini göğüslediği takdirde Fatih Terim ve Ahmet Suat Özyazıcı’dan sonra Türkiye Birinci Ligi’nde en çok (4) şampiyonluk sevinci yaşayan üçüncü isim olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!