Devler Ligi'nde bir garip olay

Güncelleme Tarihi:

Devler Liginde bir garip olay
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 00:00

İki maçta 9 Portekizli oynadı. Portekiz takımı Benfica ise tamamen yabancı kadroyu tercih etti.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Portekiz temsilcisi Benfica, Premier Lig takımlarından Chelsea'yi ağırladı. Estadio da Luz'da konuk ekibin 1-0 kazandığı karşılaşmada çok ilginç bir görüntü ortaya çıktı.

Portekiz takımı olmasına rağmen Benfica'da, 90 dakika boyunca tek Portekizli'nin forma giymemesi dikkati çekti. Nitekim yedek kulübesinde oturan Miguel Vitor, Nelson Oliveira ve kaleci Eduardo, Portekizli teknik adam Jorge Jesus'dan şans bulamadı.

Diğer ilginç ayrıntı ise Benfica'nın ilk 11'inde 5 Brezilyalı futbolcunun (Artur, Emerson, Luisao, Bruno Cesar, Jardel) görev yapması oldu.

Ev sahibinin aksine Chelsea'de ise kadrodaki 4 Portekizli'den Raul Meireles ve Paulo Ferreira ilk 11'de, Jose Bosingwa da son 10 dakikada sahada yer aldı. İngiliz ekibinde sadece kaleci Henrique Hilario, 18 içinde kendisine yer bulamadı.

Haberin Devamı

Gecenin diğer karşılaşmasında da Portekizli oyuncular ön plandaydı. Öyle ki iki takımda 6 Portekizli futbolcu, Devler Ligi sahnesinde boy gösterdi. 

APOEL deplasmanına çıkan İspanya'nın Real Madrid takımında, kadrodaki 4 Portekizli'den sakat olan Carvalho dışındaki 3'ü (Pepe, Ronaldo, Coentrao) mücadele etti.

Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisinde de kadrodaki 4 Portekizli ismin 3'ü (Paulo Jorge, Helio Pinto, Nuno Morais), ilk 11'de foma giydi. Yedekler arasındaki Helder Sousa da ikinci yarıda ter döktü.

twitter.com/gokhan_karatas

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!