Develi ve Tomarza'da 15 Temmuz etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Develi ve Tomarzada 15 Temmuz etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2018 16:07

Develi ve Tomarza'da 15 Temmuz etkinliği

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'nin Develi ve Tomarza ilçelerinde 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Tomarza İlçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle anıldı. Programa Tomarza Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Belediye Başkanı Fahrettin Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Murat Özçelik, İlçe Emniyet Amiri İsmail Özdal, AK Parti İlçe Başkanı Davut Şahin, MHP İlçe Başkanı H. İbrahim Özcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Köse, sivil toplum temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  Programda konuşma yapan Başkan Işık, "Tük milletinin topyekun ‘Türkiye geçilmez’ dediği tarihin adı 15 Temmuz’dur. Milletimiz darbe girişimini başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın çağrısı ile sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze aldı ve bozguna uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretli ve dirayetleri ile kararlı ve dik duruşları tarih yazdılar. Hain ellerin millet iradesi ile seçilmiş hükümetimize karşı darbe girişimine kalkışması asla kabul edilemez. Milli iradeye sahip çıkmak nefes aldığımız sürece hepimizin boynunun borcudur" dedi.

Develi ilçesinde düzenlenen programa ise, ilçe Kaymakamı Murat Duru, belediye başkanı Mehmet Cabbar ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Cabbar, “Bizler 27 gün boyunca Cumhuriyet Meydanımızda vatan nöbeti tuttuk. Cismani olarak nöbetlerimiz devam etmese de gönül nöbetlerimiz nefes aldığımız sürece devam edecektir” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Kaymakam Duru ve Başkan Cabbar, 20 Temmuz 2015 tarihinde Adıyaman’da terör örgütü PKK ile savaşırken şehit olan Uzman Onbaşı şehit Müsellim Ünal’ın isminin Develi Anadolu Lisesine verilmesinden dolayı şehidin babası Yusuf Ünal’a okul ve şehit Ünal'ın fotoğrafının bulunduğu tablo hediye edildi.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!