Develer, Tire 1922 Spor Kulübü için güreşti

Güncelleme Tarihi:

Develer, Tire 1922 Spor Kulübü için güreşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 20:19

Develer, Tire 1922 Spor Kulübü için güreşti

Haberin Devamı

İZMİR'in Tire ilçesinde, bu yıl 17'incisi düzenlenen geleneksel deve güreşleri, dört kategoride 110 namlı devenin katılımıyla yapıldı. Kategorilerinde rakipleriyle yenişemeyip, berabere kalan toplam 8 devenin sahibi kupa ile ödüllendirildi.

17. Tire Geleneksel Deve Güreşi, Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri'nden gelen 110 namlı devenin katılımıyla başladı. Maltepe Arenası'ndaki güreşlere ilgi büyük oldu. Biletleri 15 liradan satılan ve geliri Tire 1922 Spor Kulubü'ne aktarılacak güreşleri, soğuk havaya rağmen yaklaşık 5 bin kişi izledi. Şehitler nedeniyle güreşlerde davul, zurna çalınmadı. Dört kategoride yapılan güreşler, kıyasıya mücadeleye sahne olurken, ortaya renkli görüntülere çıktı.



Güreşlerin sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Kupası Kategorisi'nde berabere kalan Tire'den 'Gökçen Efe' ile Bayındır'dan 'Türkiyem',



Tire Belediye Başkanlığı Kupası'nda berabere kalan Salihli'den 'Çakır' ile Turgutlu'dan 'Aliço-2', Tire Kaymakamlık Kupası'nda berabere kalan Germencik'ten 'Çılgın Akın' ile Altınova'dan 'Özen Efe', Tire Deveciler Derneği Kupası'nda ise berabere kalan Tire'den 'Efe Berke' ve Ortaklar'dan 'Kara Hasan' isimli develerin sahipleri kupa ile ödüllendirildi.

Faruk ÇARK / TİRE (İzmir), (DHA)



FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!