Develer modern tıbbın yeni umudu

Güncelleme Tarihi:

Develer modern tıbbın yeni umudu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tıp dünyasındaki ‘‘umutlar’’ kervanına develer de katıldı. Belçikalı bilimadamları son beş yıldır yaptıkları çalışmalar sonunda, çöllerin vazgeçilmez hayvanı develerin, modern tıbbın geleceğini oluşturduğunu keşfetti.

Brüksel'deki Inter-University Enstitüsü Biyoteknoloji bölümüne bağlı bilimadamları, yaptıkları araştırmalar sonunda deve antikorunun virüsleri takip edip öldürmede müthiş başarılı olduğunu gösterdi.

Özellikle tıbbın aciz kaldığı AIDS ve kanser gibi öldürücü hastalıkların tedavisinde deve antikorunun çok etkili olabileceğini belirten Belçikalı bilimciler, büyük miktarda antikor üretmek için Birleşik Arap Emirlikleri'nde deve kanı üzerinde çalışmaya başladı.

Enstitütü yetkililerinden Dr.Marc Lauwereys, deve antikorunun HIV aşısında kullanılacağını açıklayarak, ‘Deve antikorları, diğer hayvanlar ve insan antikoruna göre çok daha küçük. Ayrıca antikor, virüsün enfeksiyona yol açan ana parçalarına girip, yok etme yönünden diğerlerinden daha etkili. Deve antikorunu harekete geçirerek belirli kanser türlerini bulup, tümörleri yok edebiliriz’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!