Develer Mehmetçik Vakfı yararına güreşti

Güncelleme Tarihi:

Develer Mehmetçik Vakfı yararına güreşti
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 15:18

Develer Mehmetçik Vakfı yararına güreşti

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çal ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen geleneksel deve güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu. Cumartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayan, aynı akşam gala gecesiyle devam eden deve güreşleri dün (pazar) sona ererken; güreşten elde edilen gelirin Mehmetçik Vakfına bağışlanacağı belirtildi.

Çal ilçesindeki futbol sahasının yanında oluşturulan alanda yapılan deve güreşlerine, Ege ve Akdeniz bölgesinden 120 deve katıldı. Güreşler öncesi protokolün de katılımıyla kortej yürüyüşü yapıldı. Vatandaşlar yürüyüş sırasında Türk bayrakları taşıyarak, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi. Ardından deve güreşleri yapıldı. Alanda 120 deve kıyasıya mücadele etti. Çal Belediyesi tarafından düzenlenen deve güreşlerinden elde edilen gelirin, Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağı belirtildi.

Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan, güreşin gelirinin Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağını belirterek, "Bedenlerimiz burada, ruhumuz Suriye'de savaşan askerlerimizle. Ülkemiz teröre karşı önemli bir sınav veriyor. Biz de bu yıl deve güreşlerinden elde edilen geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldık. Deve güreşi ve deve Türk kültüründe önemli bir yere sahip. Bölgemizde yaşayan herkes Yörüktür ve geçmiş ile bugün arasında köprü kurmuş olduk. Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir" dedi.

Deve güreşi yarışlarını MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK partili Osman Zolan, Kaymakam Yusuf Durani Dinç, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk'te izledi. 19 bin 300 nüfusu olan Çal ilçesinde güreşleri yaklaşık 15 bin kişi izledi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!