Develer kortejde boy gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Develer kortejde boy gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 19:10

Develer kortejde boy gösterdi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yapılacak 'Bodrum Deve Güreşi Festivali' öncesinde develer, sahipleriyle kortej yürüyüşü yaptı. Bodrum sokakları, renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum Belediyesi'nce geleneksel olarak gerçekleştirilen yarın (pazar) da Kızılağaç Deve Güreşi Arenasında yapılacak 'Bodrum Deve Güreşi Festivali' öncesinde develer, Bodrum sokaklarında boy gösterdi. Festival öncesi Bodrum Otogarı'nda toplanan güreşçi develer, Cevat Şakir Caddesi'nden İskele Meydanı'na, ardından Neyzen Tevfik Caddesi boyunca Bodrum Milta Marina'ya kadar yürüdü. Develerin sıra halinde yürüyüşü, renkli görüntüler oluşturdu. Korteje vatandaşlar da ilgi gösterdi. Marinadaki yürüyüşlerinin ardından sonra develer, Turgutreis Caddesi'nden turlayarak Bodrum Otobüs Terminali'ne döndü.

Yarın saat 10.00'da, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'un da katılımıyla yapılacak olan festivalde, yaklaşık 150 deve güreşecek. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin ünlü güreşçi develerinin de katılacağı Deve Güreşi Festivali, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Kocadon, Bodrum'da bu kültüre sahip çıkmaya çalıştıklarını belirterek, "Bizim en büyük kültür etkinliklerimizden bir tanesi deve güreşlerimiz. Güzel bir havada oldukça kalabalık bir deve katılımıyla bu etkinliği yarın gerçekleştireceğiz. Umarım halkımıza panayır havasında güzel bir gün yaşatırız" dedi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!