Develer Kınık'ta güreşti

Güncelleme Tarihi:

Develer Kınıkta güreşti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 11:54

Develer Kınık'ta güreşti

Haberin Devamı

İZMİR'ın Kınık ilçesinin kırsal Poyracık Mahallesi'nde bu yıl 28'incisi düzenlenen deve güreşleri namlı 104 devenin katılımı ile yapıldı. Geçmiş yılların aksine bu defa etkinlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin şehrindeki Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle, etkinlikte davul, zurna çalınmayıp, eğlence kısımları iptal edildi.

Poyracık 28. Geleneksel Deve Güreşleri, mahalledeki deve güreşi arenasında yapıldı. Güreşlere, Ege, Akdeniz ve  Marmara Bögeleri'nden 104 deve katıldı. İlginin büyük olduğu güreşler öncesinde şehitler için Poyracık Orta Cami'de mevlit okutuldu. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda keşkek dağıtılıp, mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Ertesi gün ise güreşlere geçildi. Güreşler öncesinde TSK'nın Afrin'deki operasyonu ve şehitler nedeniyle davul, zurna çalınmadı. Sadece, şehitler dua edilip, saygı duruyunda bulunulduktan sonra hepbir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve deve güreşlerinin onur konuğu ünlü klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici güreşleri izlemeye gelenlere Türk bayrağı ve deveci bezi dağıtıp, halkı selamlamasın ardından güreşler başladı. 'Zeytin Dalı Harekatı'na atfen havutlarına birer zeytin dalı takılan develer çeşitli kategorilerde rakipleri ile kıyasıya mücadele verdi. AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in, Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü iki grup öğrenci arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Tarih bölümü son sınıf öğrencisi, ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle yazdığı taziye mesajının da okunduğu güreşlerde büyük heyecan yaşandı. Zaman zaman öfkeli develeri ayırmakta güçlük yaşandı. Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici de arenaya girerek develeri ayırmada urgancılara yardım etti. Güreşlerde dereceye giren deve sahipleri kupa ile ödüllendirildi.

Güreşleri, Kınık Cumhuriyet Savcıları Yusuf Adın, Murat Erbaş, Ardahan Posof Cumhuriyet Savcısı Emre Gezer, Kınık İlçe Jandarma Komutanı Oral Kaymak, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Şimşek, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, Demokrat Parti Kınık İlçe Başkanı Mehmet Türkbaş, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu, AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet, Kınık Esnaflar Odası Başkanı Uğur Ağar, Kınık Esnaf ve Kefalet Koperatifi Başkanı Yusuf Mert, Kınık Şöförler Odası Başkanı Yücel Şimşek, Kınık İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, Poyracık Esnaf Odası Başkanı Turhan Gürkan ve Poyracık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Cevdet Gönüllü'nün de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Cevdet ŞEN / KINIK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!