Develer Kınıkspor için güreşti

Güncelleme Tarihi:

Develer Kınıkspor için güreşti
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 10:47

Develer Kınıkspor için güreşti

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Kınıkspor yararına deve güreşleri düzenlendi.

Antalya Süper Amatör'de mücadele eden Kınıkspor yararına düzenlenen deve güreşleri Kınık Mahallesi'ndeki güreş sahasında yapıldı. Aydın, Antalya, Muğla ve Denizli yöresinden 24 ünlü devenin katıldığı güreşleri Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı yaklaşık 4 bin kişi izledi.

Güreşler başlamadan önce Patara Yörükleri Grubu, dev Türk bayrağıyla sahaya girdi ve Teke yöresi oyunları oynadı. Ardından güreşlere geçildi. Birinciliğin olmadığı güreşlerde 24 deve üç tur folklorik güreşler yaptı. Bazı develer birbirini boyun kilidiyle bağlayarak güreşi yere yıktı. Güreşlerin finalinde Aydın'dan 'Koca Güldal' adlı deveyle Demre'den 'Birinci Kolcu' adlı develer güreşti. Develer izleyicilere unutulmaz bir final güreşi yaşattı.

Güreşlerde ağalığı Kınıklı olan Kaş Belediye Meclisi Üyesi İYİ Partili Şükrü Koçak, 257 bin lirayla aldı. Güreşlerde Kınıkspor yararına bağış toplandı. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve bir alışveriş merkezi 10'ar bin lira bağış yaparak en büyük bağışçılar oldu.

Kınıkspor Kulübü Başkanı Necdet Palaz, "Kınıkspor olarak Antalya Süper Amatör'de mücadele veriyoruz. Play- offlarda mücadele ediyoruz. Ancak başarılı olamadık. Sağladığımız gelirle gelecek yılın planlamasını yapacağız. Deve güreşleri Yörük kültürünün bir parçası. Bugün bu kültürü yaşattık. Gelecek kuşaklara aktarma yolunda bir gün yaşattık. Kısacası bugün sizlere hem seyir sağladık hem de Kınıkspor'umuza gelir sağladık. Sağ olun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!