Devamsızlık şoku

Güncelleme Tarihi:

Devamsızlık şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2007 09:46

ÖSS'de Türkiye 179.'su olan Bünyamin devamsızlıktan sınıfta kaldı. Şimdiyse geleceği bir genelge'ye bağlı.

Haberin Devamı

Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nde öğrenim gören Bünyamin Tutak'ın başına gelenler, ÖSS mücadelesi veren herkesi şaşkına çevirecek türden.

Bünyamin Tutak, Eşit Ağırlık alanında 372 puan aldı ve Türkiye 179'uncusu oldu. Puanıyla Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne girebilecek olan Tutak'a okul yönetimi devamsızlıktan kaldığını bildirdi. 38 gün devamsızlık yaptığını karnelerin dağıtıldığı gün öğrenen Bünyamin Tutak ve ailesi şoke oldu. Tutak ailesi şimdi İstanbul 3. İdare Mahkemesi'nde raporlu olduğu günlerin sayılmadığı ve zamanında bildirim yapılmadığı gerekçesiyle dava açtı; ancak mahkemenin ne zaman sonuçlanacağı bilinmiyor. Bünyamin Tutak ve ailesinin şimdi tek umudu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in duruma el koyması.

Haberin Devamı

Türkiye'de ÖSS'ye yaklaşık 2 ay zaman kala lise son sınıfların çoğu okula gitmiyor. Her yıl rapor alarak veya resmî olarak 20 gün olan devamsızlıklarıyla okula devam etmeyen öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ekstra bir ayrıcalık da yaparak ÖSS'ye iki hafta kala öğrencileri izinli saydı. Bünyamin Tutak, okul idaresinin sürekli kendilerini 'Devamsızlığı kafaya takmayın, siz ÖSS'ye çalışın' şeklinde sözler söylediğini ileri sürerek, "Biz de bu doğrultuda sadece ÖSS'ye hazırlandık. Evde veya dershanede deneme sınavları çözdük, eksiklerimizi tamamladık. Okulda benim gibi 3 öğrenci daha var. Devamsızlıktan kalma olsa normalde son sınıfların tamamının devamsızlıktan kalması gerekir." dedi. Devamsızlıktan kaldığını karnede öğrendiğini, günlerce moral bozukluğu yaşadığını anlatan Bünyamin Tutak şöyle konuştu: "Sınava kadar durumun düzeleceğini, okul idaresinin bir kolaylık yapacağını düşünüyordum. Bu moral bozukluğu ile sınava girdim. Yine de başarılı oldum; ama eğer okulu geçemezsem şimdi istediğim bir üniversiteye gidemeyeceğim." Konuyu mahkemeye taşıdıklarını ifade eden Tutak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl derslerde başarılı olan öğrencilerin devamsızlıklarını affettiğini hatırlattı. Kendileri gibi yüzlerce öğrencinin bulunduğuna dikkat çeken Tutak, "Geçtiğimiz senelerde Milli Eğitim Bakanlığı genelge çıkararak lise son sınıfta okuyanlar için devamsızlıktan kalanları affetmiş. Biz de böyle bir genelge bekliyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü, genel müdürlük ve müsteşarlıkla görüştük. Dilekçeler verdik. Ancak bize bu konunun sadece Milli Eğitim bakanı tarafından çözüleceği söylendi. Lütfen Hüseyin Çelik bizimle ilgilensin." diye konuştu. Her ihtimale karşı tercih formu dolduracağını kaydeden Tutak, "Bakanlığın bu konuda bir karar almasını bekleyeceğim." diye konuştu.

Haberin Devamı

Zaman gazetesi'nin haberine göre, Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Fahrettin Demir, öğrencilerinin devamsızlıktan kalmasından dolayı üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi: "Hangi okul öğrencisini okulda bırakmak ister. Biz de istemeyiz; ancak bu öğrencilere gelmedikleri günler için rapor almalarını söyledik, alamıyorlarsa biz yardımcı olalım dedik; ancak zamanında getirmediler. Okulda olmayan bir öğrenciyi sınıf öğretmeni yok yazmış, müdür yardımcısı yok yazmışsa ben vardır diyemem ki." ÖSS'de böylesine başarı elde edecek kişilerin aynı zamanda sorumluluk taşıması gerektiğini dile getiren Fahrettin Demir, "Bu öğrenciler için yapacak bir şey yok. Kurulumuz da bu öğrenciler kaldı diye karar aldıktan sonra bir şey yapılamaz. Ancak ya bakan bey affedecek veya mahkeme kararı getirecekler." dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!