Dev matruşkada dünyanın izi

Güncelleme Tarihi:

Dev matruşkada dünyanın izi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 12:52

Dev matruşkada dünyanın izi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini gerçekleştirdiği Kaleiçi OldTown Festivali'nde Rusya Dostluk Günü düzenlendi. Tarihi Üç Kapılar'da gerçekleşen etkinlikte 2 metre uzunluğundaki dev matruşkaya Ruslar, Türkler ve farklı ülkelerden Antalya'ya gelen turistler el izlerini bıraktı.

Tarihi Hadrianus Kapısı ya da bilinen adıyla Üç Kapılar'da gerçekleşen etkinlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal ve oğulları Efe'yle birlikte konuk şehir Girne'nin Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci yer aldı. Rusya Dostluk Günü'nde Antalya'da yaşayan Ruslarla birlikte Antalya sakinleri ve farklı ülkelerden Antalya'ya gelen turistler de katıldı.

GELECEK YIL ONUR KONUĞU RUSYA

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada Antalya'yı kapsayan geniş bir coğrafyanın adının antik çağlarda pamfilya olduğunu belirterek, “Pamfilya, 'çok farklı kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı yer' demek. O ruhu devam ettiriyoruz, devam ettirmekte de kararlıyız" dedi. Antalya'da kendilerini yeni bir yaşam kurmuş Ruslarla komşuluk etmekten son derece mutlu olduklarını da dile getiren Başkan Uysal, 3'üncü Kaleiçi OldTown Festivali'nin onur konuğu ülkesinin Rusya olacağı da sözlerine ekledi.

DEV MATRUŞKA BELEDİYEDE SERGİLENECEK

Stantların kurulduğu, Rus çocuklarını birbirinden renkli gösterilerini sunduğu Rusya Dostluk Günü'nde 2 metre uzunluğundaki dev matruşkaya Ruslar, Türkler ve farklı ülkelerden Antalya'ya gelen turistler el izlerini bıraktı. Ellerini renkli boyalara batıran katılımcılar dev matruşka üzerinde rengarenk el izleri oluşturdu. El izleriyle boyanan matruşka, Rusya'nın onur konuğu ülke olarak katılacağı 3'üncü Kaleiçi OldTown Festivali'ne kadar Muratpaşa Belediye Fuayesi'nde sergilenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!