GeriSeyahat Hint Okyanusu'ndaki dev leylaklar adası: Mauritius
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hint Okyanusu'ndaki dev leylaklar adası: Mauritius

Hint Okyanusu'ndaki dev leylaklar adası: Mauritius

Hint Okyanusu'ndaki sayısız adadan birisi: Mauritius. Bu ismi hep balayı adası olarak duymuşuzdur bugüne kadar. Fakat Mauritius'ta yapabileceğiniz farklı farklı ve heyecanlı aktiviteler de var!

Kısaca Mauritius Cumhuriyeti’nden bahsetmek gerekirse, Afrika kıtasına bağlı bir ada olup, Madagaskar’ın doğusunda Hint Okyanusu’nun güneybatısında yer alır.  Bu ada 1810 yılına kadar Fransa, 1968 yılına kadar da İngiltere’nin sömürgesi altında kalıp, 12 Mart 1968 yılında bağımsızlıklarını ilan etmişlerdir. Adanın en büyük geçim kaynağı turizm olup sonrasında şeker kamışı gelir.

Hint Okyanusundaki dev leylaklar adası: Mauritius

Mauritius’ta buz mavisi güzelim denizine girip, harika tropik meyveler ve kocaman kocaman lezzetli deniz mahsülleri seviyorsanız, kimse değemez keyfinize.. Ada; balayı adası olarak geçtiği için otelleri çok lüks ve romantik. SPA’ları ise "gelin kendinizi şımartın" diyor.

Balayı müziksiz olur mu :)

 Mauritius’ta yapılabilecek değişik aktivitelere gelirsek;

 -  Aslanlarla yürüyüş ; dünyada çok az yerde yapabileceğiniz bir aktivitedir. Tura başlamadan önce size bir kağıt imzalatırlar. Başınıza bir şey gelmesi durumunda sorumluluk kabul etmezler. Varsa güneş gözlüklerinizi çıkartıp, her zaman aslanlarla göz kontağı kurmanız gerektiğini söylerler ve en son elinize bir sopa verirler. Bu sopa, aslana  “senden daha güçlüyüm” der ve aslan size saldırmaz.. Sonrasında bir saatlik orman içinde heyecanlı yürüyüş başlar. Farklı farklı noktalarda güzel fotoğraflar çekilir ve tur sonunda bu fotoğrafları ücretli alabilirsiniz. En güzeli ise aslanla yürüyüş yaptığınız için size bir sertifika verirler. 

Hint Okyanusundaki dev leylaklar adası: Mauritius

-  Denizler altında 20 bin fersah da diyebileceğimiz denizaltıyla gezerek veya kafanıza kocaman bir fanus geçirip su altında yürüyüş yapabilirsiniz. Daha ucuz yollu olsun derseniz şnorkel bile işinizi görür. Mauritius’un deniz suyu yüksek oksijene sahip olduğu çin deniz altı yaşamı çok çok zengin. Farklı farklı balıklar ve mercan kayaları görebilirsiniz.  Bu yüzden dünyada en güzel dalış yapılacak destinasyonlardan biridir.

Hint Okyanusundaki dev leylaklar adası: Mauritius

-  Şelale içinde yüzerek, o saf ve temiz suyu içip, saatlerce altında kalabilirsiniz. Tabi bu turu yaparken çıplak ayaklarla kayaklarda gezmek insanı biraz zorluyor. Ama yine de denemeye değer.  

-  Casela Nature Park da yapacak şey çok. Efendim biraz bahsetmek gerekirse canyon swing (kendinizi ipin uzerinde kanyondan aşağı sallandırmak)yapabilir, develer üzerinde gezip, iri kaplumbağları sevip, zürefaları besleyip, Segway ile gezebilirsiniz. Adrenalin dolu bu park sizleri bekliyor.

 

 

False