Dev KPSS yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Dev KPSS yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 09:07

ÖSYM’nin ortaöğretim (lise) mezunlarına yönelik düzenlediği, tam 3 milyon 498 bin 335 adayın başvurduğu Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu, 20 Kasım Pazar günü yapıldı.

Haberin Devamı

Rekor düzeydeki başvuruda, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamudan ihraç edilen binlerce personel nedeniyle oluşan kadro boşluklarının etkili olduğu belirtiliyor. Türkiye çapında 176 sınav merkezinde düzenlenen KPSS’ye giren adaylar arasında ev hanımlarından öğrencilere, işsizlere kadar birçok kişi vardı. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi ardından yaşanan ihraçlardan kaynaklı kadro açığını ‘fırsat’ olarak değerlendiren, kamuda çalışmak isteyen ve “Denemek istedim” diyen adaylar dikkat çekti.

Ömer Halisdemir adaylara soruldu

KPSS’de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı girişinde darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’e ilişkin bir soru da vardı. Adaylara “Genel Kültür” bölümünde “Aşağıdaki illerin hangisinde yer alan üniversitenin adı, ‘Ömer Halisdemir Üniversitesi’ olarak değiştirilmiştir?” diye soruldu. Niğde Üniversitesi’nin ismi, Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olmuştu.

Haberin Devamı

Türkiye tarihinin en büyük sınavı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, KPSS Ortaöğretimin Türkiye tarihinin en büyük sınavı olduğunu belirterek, şu bilgileri vermişti: “İki yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısı 1 milyon 828 bin dolayındaydı. Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 başvuru aldık. 542 bin 122 sınav görevlisi hazır bulunacak.”

Kazananlar nerede çalışabilecek?

KPSS Ortaöğretim sınavıyla, belediye, il özel idareleri gibi devlet kurumlarında, kamu görevlerine ilk defa atanacak ‘B Grubu Kadrolar’a alım yapılıyor. Tekniker, itfaiyeci, şoför, laborant, sağlık teknisyeni, sağlık memuru, kaloriferci gibi alanlara atama oluyor. KPSS sonuçları, ÖSYM’nin “http://sonuc. osym.gov.tr” adresinden açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!