Dev işbirliğine iyi başlangıç

Güncelleme Tarihi:

Dev işbirliğine iyi başlangıç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 17:25

İNSAN askerlik yaptığı yeri unutmazmış, gerçekten de öyle...

Haberin Devamı

Benim için Çanakkale’nin ayrı bir yeri vardır.Bunda gazeteci dostum Murat Kıray’ın büyük rolü vardır.Murat tam bir Çanakkale aşığıdır ve bu coğrafya için bugüne kadar müthiş işler yapmıştır. Truva kazılarının hızlanmasında onun yazılarının büyük katkısı vardır.Şehitliğin yeniden inşasında Murat Kıray imzalı haberlerin büyük rolü vardır. Ve onun sayesinde benim de Çanakkale’de çok kalıcı dostluklarım oldu.Yılda en az iki kere gidiyorum ve bundan da keyif alıyorum.90’ların başında keşfettiğim Bozcaada uçtu gitti.Huzur bulduğum Gökçeada, şimdilerde yeni konuşulan bir adres oldu.Kazdağları’na giden büyüleniyor.Assos, Behramkale ve Truva beni her zaman çok etkilen yerler oldu.Geçenlerde yine Çanakkale’deydim.Bu sefer de iyi haberler duydum.Örneğin Çanakkale için iki önemli marka işbirliği, güçbirliği ve ortaklık yapmış.Bunlardan biri Doğtaş, diğeri Miller...Doğtaş, son yıllarda müthiş bir atılım içinde...Kelebek Mobilya’yı aldıktan sonra ivme daha da hızlandı.Ama asıl önemli olan Doğanlar Yatırım Holding’in enerji ve inşaatta üst üste yatırımlar yapması oldu.Miller de öyle, otomotivden sonra inşaatta da öne çıkmaya başladılar.Ortaklıklar Türkiye’de zordur, ama Çanakkale’nin iki önemli ailesi hepimizi gururlandıran işlere imza atmaya başladılar.Hadi hayırlısı...

Haberin Devamı

Güçler birleşti Senegal’de iki dev proje alındı 

ÇANAKKALE’deyken Can Mildon projeden biraz bahsetti.Doğanlar Yatırım Holding ve Miller Holding bir ortaklık kurmuşlar, adına da DM Yatırım İnşaat demişler.DM, Senegal’de iki dev proje yapmak için kolları sıvamış. Senegal’in başkenti Dakar’da hayata geçecek 105 milyon dolarlık toptancı kompleksi ve lojistik merkezi için Senegal Başbakanı Muhammed Bun Abdullah Dionne ve Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr ile DM Yatırım İnşaat’ın kurucuları İsmail Doğan ve Mert Mildon arasında imzalar atılmış. Tabii, bu ilk imza... Projenin toplam bedeli 200 milyon dolar olacakmış.Hal kompleksi Afrika’nın en büyüğü olacakmış.Senegalli tarım üreticilerini desteklemek amacıyla Dakar Limanı’nda inşa edilecek olan 197 bin metrekaresi açık, 54 bin metrekaresi kapalı alana sahip toptancı hali kompleksi kamuya açık bir pazar niteliği taşıyacakmış. Dakar’daki trafiğin düzenlenmesi amacıyla inşa edilecek olan ve TIR’ların topluca bekleme yapabileceği lojistik merkezi ise 44 bin metrekarelik alana sahip olacakmış. Can Mildon, Çanakkale’de kurulan bu ortaklığın daha uzun yıllar ve yurtdışında çok farklı projelerle büyüyeceğini söylüyor. Türk işadamlarının dünyanın her yerinde olması hoşuma gidiyor.Bakarsınız Çanakkale için konuştuğumuz liman, kruvaziyer gibi çok önemli yatırımlar için de bu ortaklıklar bir rol model olur.

Haberin Devamı

Köprü olacaklar

DOĞANLAR Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Grup Başkanı İsmail Doğan, Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı’nın Türk şirketlerine yaptığı Senegal’e yatırım çağrısını hatırlatıyor ve şöyle konuşuyor:
“Büyükelçimizin çağrısını dikkate aldık, Sayın Cumhurbaşkanımız bu projemizle de bizzat ilgilenerek, Senegal Cumhurbaşkanı’na projelerin Türk firmalarına verilmesini sağlamıştır. Türkiye ile Senegal arasındaki ekonomik ilişkilerde, özellikle inşaat sektöründe son dönemde önemli bir canlanma var. DM Yatırım olarak Çanakkale ile Dakar arasında bir köprü kurarak bu canlanmanın bir parçası olacağımıza inanıyoruz.”

7 bin kilometre uzakta

Haberin Devamı

DM Yatırım İnşaat Kurucu Ortağı, Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon ise şöyle konuşuyor:
“Senegal halkına istihdam sağlayacak, tarımsal üretimi destekleyecek ve Başkent Dakar’da yaşayan insanların hayatını kolaylaştıracak iki önemli proje için Senegal Hükümeti ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Dakar’da hayata geçireceğimiz hal kompleksi ve lojistik merkezi, DM Yatırım İnşaat’ın ilk yurtdışı projesi olması açısından da özel bir önem taşıyor. Çanakkale’den yola çıktık, şimdi ülkemizden 7 bin kilometre uzakta, Afrika’da iki dev projeye imza atıyoruz. En büyük gururumuz ise projelerde Türk imzasının yer alacak olması...”

İyi başlangıç yapmak önemli

Haberin Devamı

Türkiye’de ortaklıklar her zaman zor ve sıkıntılıdır. Oysa iyi örnekler yok değil. Eğer başlangıçta iyi yazılmış bir anayasanız, iyi seçilmiş stratejileriniz varsa işler çok daha kolay ilerliyor. Çanakkaleli iki aileyi de iyi tanıyorum. Doğanlar Yatırım Holding de Miller Holding de Senegal’deki bu projenin bir başlangıç olduğunu biliyor. İyi başlangıçlar iyi yol haritaları da çıkarır...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!