Dev gösteri

Güncelleme Tarihi:

Dev gösteri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2005 02:03

Sarı lacivertliler, muhteşem atmosferde geçen yılın yarı finalisti karşısında üstün bir oyun sergiledi. Alex’in 2, Appiah’ın golleriyle istediğini aldı. Galibiyetle tanıştı.

KADIKÖY’den çıkış yok... Fenerbahçe, geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynayan PSV’yı eze eze yendi. Güçlü rakibi karşısında mükemmel futbol sergileyen sarı lacivertliler, Alex’in biri penaltıdan (2) ile Appiah’ın golleriyle 3 puana uzandı.

Müthiş bir uğultu altında başladı maç. Şükrü Saracoğlu’nun atmosferi mükemmeldi. Kazanmak için her şey hazırdı. Tribünler PSV’li futbolcuları ıslıklarla boğuyordu. Ayağına top gelen oyuncu, panik içinde pas hatası yapıyor, oyun kurmakta zorlanıyordu.

İşte bu tablo içindeki Fenerbahçe maça hızlı başladı. Appiah 4. dakikada soldan ceza alanına girer girmez ortaladı, Anelka zor durumda kafayı vurdu ama topu istediği noktaya gönderemedi.

İlk yarı öyle hop oturup, hop kaldıran gol pozisyonu belki üretilmedi ama kanarya oyunun mutlak hakimiydi. Öncelikle bir puanı hedefleyen ve golü kontrataklardan bulmaya çalışan PSV’nin direnci 40. dakikada kırıldı.

Üst üste atılan kornerler sonucu değiştirmeye yetti. Alex’in kullandığı bir köşe vuruşunda topu ceza alanı içinde eliyle kesen Hesselink, sarı kartı gördü penaltıya neden oldu. Atışı Alex kullandı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden hemen sonra Alex’in nefis ara pasıyla sağdan ceza alanına giren Selçuk, çapraz pozisyonde net bir gol vuruşunu yapamadı. 45. dakikada ikinci sarı kartı gören Hesselink kırmızı kart gördü.

Muhteşem futbol

On kişilik PSV, ikinci yarıda gol için risk almaya başladı. Pozisyon da buldu. 54. dakikada Beasley’in yakın mesafeden vuruşuru Volkan köşeden kornere çeldi. 58’de Alex’in pasıyla soldan ceza alanına giren Anelka’nın sert vuruşu yandan auta gitti. 66’da Anelka nefis haraketlerle ceza alanına girdi, zor pozisyondaki şutunu kaleci kornere çeldi. Rakibini ablukaya alan Fenerbahçe 68’de farkı ikiye çıkarıp rahatladı. Alex’in pasıyla soldan çizgiye inen Anelka, ‘Al da at’ diye uzattı, Alex de kafa ile vatandaşı Gomes’i ikinci kez avladı: 2-0.

Skor avantajını yakalayan Fenerbahçe daha sonraki dakikalarda farkı artırma adına bir çok pozisyon buldu. Appiah da uzatma bölümünde maçın sonucunu Alex’in muhteşem topuk pasıyla tabelaya yazdırdı: 3-0.

FENERBAHÇE : 3 PSV Eindhoven : 0

HAKEMLER: Mejuto Gonzalez (9), Martinez Samaniego (8), Yuste Jimenez (8)

GOLLER Dk.40 ve 68 Alex, Dk.91 Appiah

KIRMIZI KARTLAR: Dk.45 Hesselink

SARI KARTLAR Dk.72 Ooijer, Dk.76 Önder

FENERBAHÇE

Volkan (7)

Serkan (9)

Önder (8)

Luciano (7)

Ümit Özat (8)

Aurelio (8)

Selçuk (8)

Appiah (9)

Alex (9)

(Dk.91 Kemal )

Nobre (7)

(Dk.90 Mehmet)

Anelka (9)


PSV Eindhoven

Gomes (5)

Addo (6)

Ooijer (5)

Alex (6)

Cocu (5)

Farfan (5)

Afellay (5)

Simons (6)

Lucias (4)

(Dk.54 Ferreyra 5)

Hesselink (4)

Beasley (7)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!