Dev emu yumurtaları kuluçkada

Güncelleme Tarihi:

Dev emu yumurtaları kuluçkada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 14:13

Dev emu yumurtaları kuluçkada

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Hayvanat Bahçesi yetkilileri, devekuşundan sonra yeryüzünün en iri kuşu olan emuların kuluçka makinesindeki dev koyu yeşil yumurtalarından çıkacak yavruları heyecanla bekliyor. 
Avus­tralya'ya özgü uçamayan, fiziki görünümleri deve kuşlarına benzeyen emu kuşu dişisinin üç günde bir yuvaya bıraktığı beş dev yumurta kuluçka makinesinde özenle korunuyor. Koyu yeşil dev yumurtalarda büyüyen yavrular 48-56 gün içerisinde dünyaya merhaba diyecekler. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde kendisi gibi Avustralya'ya özgün Valabiler ile birlikte yaşayan Emular 36-40 kilogram ağırlığında ve ortalama 1 metre 70 santim boyundadır. Sürü halinde yaşayan Emular saatte 7 kilometre hızla uzun yürüyüşler yapabiliyor ve gerekli durumda saatte 50 kilometre hızla koşabiliyorlar.
Üreme döneminde olan Eskişehir Hayvanat Bahçesindeki dişi Emuların, yaklaşık 3 günde bir bıraktıkları ortalama 525 gram ağırlığındaki dev yumurtalar, görevliler tarafından daha güvenli bir yol olan kuluçka makinesine yerleştiriliyor.  Hayvanat Bahçesi yetkilileri, kuluçka süresi boyunca yumurtaların gerekli ısı ve nem değerlerinde tutulduğunu, ağırlıklarının her gün tartılarak, izlemeye alındığını belirterek, yavruların yumurtadan çıktıklarında yaklaşık yarım kilo ağırlığında ve 25 santimetre boyunda siyah beyaz çizgili olacaklarını söylediler.
Eskişehir Hayvanat Bahçesinde bulunan 8 emunun bulundukları alandaki yuvaları özel biçimde yumurtalarının şekli ve koyu yeşil renkte tasarlandı.
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!