DEV - Dünya Engelliler Vakfı bilimsel bir projeye imza atıyor.

Hep derim, engelli bireylerin hayatlarında fark yaratmak için klişeleşmiş çalışmalar

Haberin Devamı

ve aktiviteler dışında daha gerçekçi, daha kalıcı ve daha fark yaratıcı projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor.

Akıllı cep telefonlarını engellilere özgü tasarlanmış yazılımlar ve yardımcı parçalar ile iletişimin yanı sıra, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran araçlar haline getirmek amacıyla DEV - Dünya Engelliler Vakfı bilimsel alt yapıya dayanan bir projeye imza atıyor.

WDU Dijital Erişebilirlik; Dünya Engelliler Vakfı DEV & Dünya Engelliler Birliği WDU öncülüğünde İstanbul Gelişim Üniversitesi koordinatörlüğünde, Hacettepe Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi kurumsal işbirliği ile WDU E-MOBILITY yazılım projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı


Evrensel Standartların 7 temel ilkesi esas alınarak, engellilerin hayat kalitelerini arttırmak ve eşitlikçi bir yaklaşımla kapsayıcı ve yaygın uygulamalarla topluma dahil olmaları amaçlanan bu bilimsel alt yapı destekli bu proje için 1-4 Aralık 2016 Engelsiz Yaşam Fuarında, 51 gönüllü üniversite öğrencisi İstanbul Gelişim Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Gülşah Kınalı öncülüğünde engelli bireylere dijital erişebilirlik anketi sorularını yönelttiler. Hacettepe Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Fatma Doğanay işaret dili konusunda , Yıldız Teknik Üniversitesinden Ar. Gör. Dr. Ömer Bilen istatistik konusunda ve Psikolog Oğuzhan Abakay psikoloji konusunda anket çalışmasına bilimsel destek verdiler. WDU E-MOBILITY kapsayıcı ve yenilikçi yazılım projesi muhtelif nitelikli akademik disiplinler ile ayrıca, İstanbul Görme Engelliler Spor Kulübü gibi ilgili kuruluşların katkılarıyla yürütülmektedir. Bu çalışma sonucunda, belirlenen sorunların çözümüne yönelik model uygulamaların 10-16 Mayıs 2017 tarihinde sunulması hedefleniyor.

WD Digital Erişebilirlik projesi bence engelli bireylerimizin hayatında fark yaratacak. Bu tür gerçekçi ve bilimsel alt yapılı projelerin daha çok hayata geçirilmesi gerekiyor. DEV - Dünya Engelliler Vakfı DEV & WDU - Dünya Engelliler Birliği’ni bu proje girişiminden dolayı kutluyor ve engelli bireylerin hayatında fark yaratmayı piknik, biçki, nakış vb sanan diğer kuruluşlara örnek olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

Sevgilerimle
Ayça Akın
www.aycaakin.com
www.motivasyonatolyesi.com
www.facebook.com/aycaakinofficial
www.twitter.com/aycakn
www.intagram.com/aycakn

Yazarın Tüm Yazıları