Dev dervi öncesi ebedi dostluk mesajı

Güncelleme Tarihi:

Dev dervi öncesi ebedi dostluk mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2007 17:37

Turkcell Süper Lig'de 19 Mayıs Cumartesi günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi, iki ezeli rakibin tribün liderleri bir araya gelerek dostluk mesajı verdi.

Özel Fatih Sultan Koleji'nde gerçekleştirilen toplantıya, Galatasaray adına Alparslan Dikmen ve Yılmaz Tutuş, Fenerbahçe adına ise Sefa Kalya ile Yücel Aslan katılırken, tribün liderleri öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Tribünlerde yaşanan küfür ve taşkınlıkları kesinlikle onaylamadıklarını, Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen Stadı'nda alkışlanmayacağını belirten Alparslan Dikmen, "Maalesef Türkiye olarak bu tür hareketlere hazır değiliz. Futbolcular sahada alkışlasa bile, tribünlerdeki taraftarlar yuhalar. Sonra Fenerbahçeli taraftarlar da buna güler. Bu gergin ortamda uygun olmaz, ama biz Fenerbahçelilerin yaptığı gibi Boğaziçi Köprüsü'ne asacakları bayrağı kesmeyeceğiz. İstedikleri yerde eğlensinler, ama Ali Sami Yen'de değil. Buna izin vermeyiz" dedi.

Sefa Kalya ise İngiltere'de şampiyon takımın alkışlandığını ve bunun Türkiye'de de yapılabileceğini ifade ederek, "Türkiye'de neden olmasın? Galatasaray taraftarı için tarihi bir sınav. Alkışlayarak dünya gündemine oturabilirler" ifadelerini kullandı.

Tribün liderleri daha sonra birlikte medya mensuplarına poz verirken, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin olaysız geçmesi dileğinde bulunarak,taraftarlara sağduyu çağrısı yaptılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!