DEÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün örnek projesi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

DEÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün örnek projesi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 12:59

DEÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün örnek projesi tamamlandı

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde gerçekleştirilen 'Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin Matematiği Öğretme Bilgilerinin Geliştirilmesi' ve 'Lise Matematik Öğretmenlerinin Mesleki Gelişimine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Tasarımı ve Uygulaması' atölye çalışmalarının katılım belgeleri dağıtıldı.

Katılım belgesi dağıtım töreni İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Projeye katılan 60 matematik öğretmenine Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından teşekkür belgeleri verildi. Törende bir konuşma yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, "Türkiye'de ilk defa hem ortaokul hem lise matematik öğretmenlerinin bir arada olduğu bu kadar kapsamlı bir eğitim gerçekleştirildi. Tüm öğretim elemanlarının bu projeye destek vermiş olması bizi son derece sevindirdi. Matematik öğretmenlerinin kendilerini yenilemesine katkı sağlamak için 15 farklı alanda eğitim ve çalıştaylar düzenlendi. Proje ile matematik öğretmenlerinin sınıf içi uygulamalarının geliştirilmesini hedefliyoruz. Milli ve yerli eğitim politikaları hazırlıyoruz. Kısa sürede 'Koç Hoca' projesini başlatacağız. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak sanal eğitim çalışmalarını ve endüstri 4.0'ı geliştirerek 'Eğitim 4.0 Projesi'ni hayata geçireceğiz. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için politikalar üretiyoruz" dedi.

HEDEF TÜM TÜRKİYE

Projelenin Türkiye genelinde uygulanabilmesi için çalışma yürüttüklerini anlatan Çelik, "Büyük ses getiren böylesi önemli projede ilk planda 30 ortaokul ve 30 lise matematik öğretmeni seçilmiş olsa da yakın zamanda daha fazla matematik öğretmenine ulaşmak hedeflerimiz arasındadır. Projenin başta İzmir olmak üzere ülkemizdeki diğer şehirlerde görev yapan matematik öğretmenlerine yönelik olarak yaygınlaştırılacağını müjdelemek isterim. Üniversite ve toplum işbirliği ile hayata geçirilen bu projenin hayata geçmesinde, başta İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Yahşi'ye, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, üniversitemiz öğretim elemanlarına ve bu çalışmaya inanan tüm matematik öğretmenlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Rektör Vekili Çelik ayrıca, İzmir'de eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerinin, Dokuz Eylül Üniversitesindeki laboratuvar ortamlarını ziyaret edebilmesi için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

ORTAK PROJELER SÜRMELİ

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de, "Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin yapacağı çok önemli çalışmalar var. İzmir'deki akademik seviyeyi ortak projelerle daha üst noktalara taşıyabiliriz. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, üniversitelerle birlikte öğrencilerimizi moral ve motivasyon konusunda destekleyecek projeler hazırlıyoruz. Destekleri nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve Buca Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ercan Akpınar'a teşekkür ediyorum. Bu tür projelerin artmasıyla İzmir'de nitelikli bilim adamlarının yetişeceğini düşünüyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!