DEÜ Rektör Vekili Çelik'ten Bergama ziyareti

Güncelleme Tarihi:

DEÜ Rektör Vekili Çelikten Bergama ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2018 12:01

DEÜ Rektör Vekili Çelik'ten Bergama ziyareti

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bergama Meslek Yüksekokulu (MYO) Kurul Toplantısı için İzmir'in Bergama ilçesine giden DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Bergama Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen MYO Kurul Toplantısına katıldı. Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve STK temsilcileri ile akademisyenlerin katıldığı toplantıda, ilçenin gelişmesi ve kentin dokusuna uygun bölümlerin açılması noktasında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik, Bergama'yı adım adım işlemek istediklerini belirterek, "İlçemize geliş nedenimiz, bölgede yaşayanların problemlerini öğrenerek Üniversitemiz aracılığıyla çözmektir. Kamu, sanayi, STK ve vatandaşların eğitim sürecine katılmasını sağlayarak sinerji yaratmayı hedefliyoruz. Bergama'nın dokusuna uygun eğitim programları açarak, ilçemizi ara eleman yetiştirme noktasında merkez haline getirmeyi planlıyoruz" dedi.

TALEPLERİ DİNLEDİK

Bergama'nın öne çıkan birçok özelliğinin olduğunu dile getiren Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, "Bergama Kaymakamı Sayın Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gönenç ve toplantıya katılan değerli katılımcıların, özellikle güneş enerji kümelenmesi, yenilenebilir enerji, uluslararası lojistik, antropol ve depolama, uçak kabin memurluğu, turizm, tarım, sağlık ve arkeoloji gibi programların açılması noktasında önerileri oldu. Kurs ve sertifika programları düzenleyerek halkımızın belirli alanlarda yetiştirilmesini arzuluyoruz. Bergama, ara eleman yetiştirme konusunda önemli bir potansiyele sahip. Bölgemizde ve ülkemizde ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bu konuya öncelik vermek istiyoruz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!