DEÜ KİTVAK Konukevi açıldı

Güncelleme Tarihi:

DEÜ KİTVAK Konukevi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 16:54

DEÜ KİTVAK Konukevi açıldı

Haberin Devamı

KEMİK İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı'nın (KİTVAK) üçüncü büyük eseri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) KİTVAK-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi hizmete girdi.

Temeli 2013 yılında atılan, bağışçı ve hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanan Dokuz Eylül Üniversitesi KİTVAK-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, KİTVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Suat Çağlayan, KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul ve bağışçılardan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın da katıldığı törenle kapılarını açtı.

KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, KİTVAK'ın onkoloji hastaları ve yakınlarına umut olmaya devam ettiğini ifade ederek, "Vakfımız, Ege Üniversitesi (EÜ) Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi ve EÜ KİTVAK Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'ni inşa edip önemli bir boşluğu doldurmuştur. EÜ KİTVAK Konukevi örnek girişimi, bu alandaki gerçek ihtiyacın büyüklüğünü de ortaya çıkarmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde onkoloji tedavileri devam eden hasta ve hasta yakınlarının da konaklama gereksinimi vakfımıza ulaşınca, yepyeni bir konukevi için harekete geçtik. Tıkanma noktasına geldiğimizde de işadamı Mesut Sancak bize can suyu oldu. Bu sayede tamamladık. Kanserden kaybettiği ağabeyinin adı da konukevimize verildi. Bugün bağışçılarımızla bir eseri daha tamamlamanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

KİTVAK Başkanı Soncul, hasta ve hasta yakınlarına moral kaynağı olacak 41 oda ve 82 yatak kapasiteli DEÜ Kitvak-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'nin 4 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyledi. Soncul "Konukevimiz; bodrum, zemin ve 2 yatak katı olmak üzere toplam 4 kat olarak inşa edildi. Yapının bodrum katında; depolar, personel giyinme-soyunma odaları, duş, wc ve sığınak bulunuyor. Zemin katta; odaları, lobisi, idari ofisleri, restoran-kafeteryası, çocuk oyun odası ve kütüphanesi yer alırken, diğer iki katta da odalar bulunuyor. Bu binada vakıf olarak her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Katkısı olan hayırsever ve bağışçılarımıza, tüm kişi ve kurumlara şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Hayırseverlerin çok anlamlı bir bağışa imza attıklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik de, "Hem üniversitemiz hem de kentimiz çok önemli bir yatırıma daha kavuştu. Tedavi sürecini kolaylaştıracak 82 yataklı konukevimiz herkese hayırlı olsun" dedi.

Mesut Sancak da katkıda bulunmalarına fırsat verildiği için mutluk olduklarını söyleyerek, vesile olanlara teşekkür etti.

Başkan Soncul, konuşmaların ardından tamamlanan binanın temsili anahtarını Rektör Vekili Çelik'e teslim etti. Rektör Çelik de Soncul'a teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından KİTVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Suat Çağlayan, Mesut Sancak başta olmak üzere bağışçılara teşekkür plaketi verdi.

Davut CAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!