DEÜ 3. Uluslararası Tarih Sempozyumu başladı

Güncelleme Tarihi:

DEÜ 3. Uluslararası Tarih Sempozyumu başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 10:28

DEÜ 3. Uluslararası Tarih Sempozyumu başladı

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Edebiyat Fakültesi’nin 5-7 Nisan’da düzenlediği 3. Uluslararası Tarih Sempozyumu, açılış töreniyle başladı.

Törene DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, DEÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Ege Üniversitesi Rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü müdürleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Erdal Çelik, her yönüyle bir kültür başkenti olan İzmir’den etkilenerek ilham aldıklarını belirterek, "Geldiğimiz noktayı tarihsel süreç içinde ele alacak olan bu sempozyum ile İzmir’in fethinden kentin mimarisine; şehrin sosyal ve dini hayatından geleceğine kadar geniş bir portreyi hep birlikte değerlendireceğiz. Bu vesileyle kentimize ve bizlere son derece geniş bir tarihsel perspektif sunacak bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere, destekçilerine ve katılımcılarına samimiyetle teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.

İZMİR’İ ANLAMAYA YÖNELİK BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR

Türkiye’deki yükseköğretim markalarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 36 yıldır hizmet ürettiğini belirten Prof. Dr. Erdal Çelik, “Önümüzdeki dönemde kentin dinamiklerini oluşturan yapıları, başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizle daha yakından takip edecek; karar mekanizmalarında, araştırmalarda ya da çözüm gerektiren konularda daha fazla yer almaya özen göstereceğiz. İzmir’i anlamaya yönelik bilimsel araştırmalara daha fazla ağırlık verecek; bunu yaparken Endüstri 4.0, bütün metotlarıyla arkeolojik çalışmalarda uygulamaya özen göstereceğiz. Bir ilçenin nüfusunu bünyesinde barındıran üniversitemiz, kaliteli eğitim anlayışını kentin ihtiyaçlarını gözeterek güncellenecek, sürekli ve yapıcı değişimin kentteki bilimsel gücü olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Erdal Çelik, sempozyuma destek veren Zekeriya Doğan Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği Temsilcisi Kenan Koğan ile Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt’a teşekkür plaketi verdi. DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal da törende efe oyunu sergileyen İzmir Yörükleri Derneği Kadın Kolları Halk Oyunları Ekibi ve Çağrı Kalan’a plaket verdi.

Açılış törenin ardından Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Afyoncu, 'Tarih Nasıl Araştırılır' konulu konferans verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!