Detoks rejimleri para ve zaman kaybı

Güncelleme Tarihi:

Detoks rejimleri para ve zaman kaybı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

Bayram, yılbaşı ya da başka bir kutlama döneminden sonra toksinlerden arınmak için yapılan detoks rejimlerinin ve bu amaçla satılan ürünlerin yararsız olduğu öne sürüldü. İngiliz bilim adamları, bunun yerine iyi uyumayı, bol miktarda su içip sebze meyve tüketmeyi önerdi.

İngiltere’de "Sense About Science" adlı bir kuruluş tarafından yapılan araştırmanın ardından yayınlanan raporda, Noel kutlamasından sonra organizmanın "temizlenmesi" için kullanılan ilaç ve bitki çaylarının para ve zaman kaybından başka bir şey olmadığı, bunların vücuda su ve uykudan daha fazla bir yararı olmadığını belirtildi. Araştırmacılardan Southampton Üniversitesi beslenme uzmanı Martin Wiseman, ciddi kanıtlar olmamasına rağmen, insanlardaki "detoks çılgınlığı"nın sihir ve mucizeye inanma eğilimlerinin bir örneği olduğunu söyledi.

Vücudun uzun kutlama dönemlerine bağlı yağlanmayı ve alkolün etkilerini ortadan kaldırabilecek kapasitede olduğunu belirten bilim adamları, özellikle karaciğerin, mucizevi ürünlerden daha etkili bir şekilde toksinleri ayrıştıran çok gelişmiş bir "kimya fabrikası" gibi çalıştığını kaydettiler.

Raporu hazırlayanlardan toksikoloji uzmanı John Hoskins, "Detoks rejimi sırasında kilo kaybeden tek şey, cüzdanınız" diye konuştu. Sense About Science adlı kuruluş, bilimsel alandaki yanlış inanışların ortaya çıkarılması konusunda üstlendiği misyonla tanınıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!