Destici: “Koruculuğun kalkmasını PKK ve onun siyasi uzantıları istiyor”

Güncelleme Tarihi:

Destici: “Koruculuğun kalkmasını PKK ve onun siyasi uzantıları istiyor”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 16:28

Destici: “Koruculuğun kalkmasını PKK ve onun siyasi uzantıları istiyor”

Haberin Devamı

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA(DHA)-BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonunu ziyaret etti. Konfederasyonu ilk ziyaret eden siyasi parti genel başkanının Mustafa Destici olduğunu söyleyen Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, Destici'ye teşekkür etti.

"ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Sözlerimin başında şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Korucu şehitlerimiz, polis, asker şehitlerimiz var. Bu mübarek Cuma gününde tüm şehitlerimizi onlarla birlikte şehit liderimiz Muhsin başkanımızı da rahmetle anıyorum. Yaralı korucularımıza, asker ve polislerimize rabbim acil şifalar versin” dedi.

"KÜRTLER KARDEŞİMİZ, PKK DÜŞMANIMIZ"

Büyük Birlik Partisinin kurulduğu günden bu yana PKK ve terörle mücadeleye hep farklı bir şekilde baktıklarını ifade eden Destici, “Hiç bir zaman Kürt Kardeşlerimizle, PKK’yı ve onun uzantılarını aynı kefeye koymadık. Hiçbir zaman aynı gözle bakmadık. Açık ve net söyledik. Kürtler kardeşimiz, PKK düşmanımız dedik. Korucularımızın o bölgede fedakârca, zorlukları ve riskleri göze alarak mücadele ettiğini biliyoruz” dedi.

"KORUCULUĞUN KALKMASINI PKK VE ONUN SİYASİ UZANTILARI İSTİYOR"

Korucuların kaldırılmasını isteyenler PKK ve terör örgütüne destekte bulunan siyasi uzantılarının istediğine değinen Destici, “Koruculuğun kalkmasını PKK ve onun siyasi uzantıları, belediye başkanları ve bizim çözülme süreci dediğimiz ve asla olmaması gerektiğini söylediğimiz o süreçteki sözde akil adamlar istediler. Onlar kimin adına istedi. Tabi ki; PKK’nın ve siyasi uzantılarının talebi olarak istediler. Dış güçlerin, emperyalist, küresel güçlerin eline verdiği bir yol haritası üzerinde ilerliyor. Amerikan bayraklarının YPG ve PYD'lilerin olduğu binalara çekildiğini görüyoruz” dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEDE BİN 706 ŞEHİT VERDİK"

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkan, bizim sadece siyasette değil, her bakımda yol ve dava arkadaşımızdı. Bize yol gösterir, rehberlik yapardı. Geçmişten bugüne rahmetli başkanımızın fikrinden, görüşünden rahatsız olan çevreler, bugün aynı şekilde bizden de rahatsız oluyorlar. Terörle mücadelede bin 706 şehit verdik. Emniyet teşkilatının neredeyse 3 katı kadar şehit vermiş bir camiayız, yanlış korucu algısını Türkiye kamuoyundan kaldırmayı istiyoruz” dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!