Destici: Dokunulmazlıklar mutlaka kaldırılmalı

Güncelleme Tarihi:

Destici: Dokunulmazlıklar mutlaka kaldırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 14:24

Destici: Dokunulmazlıklar mutlaka kaldırılmalı

Haberin Devamı

Mustafa TURAPOĞLU-Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)-BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici; AK Parti, CHP ve MHP'ye seslenerek, "Üç parti arasında top çevirmeyi bıraksınlar. Orada nasıl Mehmetçiğimiz kahramanca mücadele ediyor, sen de meclisteki teröristin dokunulmazlığını kaldıracaksın, yargıya göndereceksin" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin il başkanlığı tarafından Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katılmak için kente geldi. Turhal ilçesinde partililer tarafından karşılanan Mustafa Destici, daha sonra kent merkezine gelerek Ali Paşa Cami'nde düzenlenen mevlide katıldı. Ardından belediye sosyal tesislerine geçen Destici, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Destici, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun amacı gayesi, Türk milletine, devletine hizmet etmekti ve ömrü yettiği sürece de bu hizmetinden geri kalmadı. Bizlerde onun bıraktığı yerden bayrağı devraldık. İnşallah onun da bizim de hedefimiz olan milletin iktidarını gerçekleştirene kadar davamıza bütün arkadaşlarımızla beraber devam edeceğiz" dedi.
"TÜRKİYE'Yİ SURİYE YAPAMAZLAR"
Güneydoğu'da devam eden operasyonlar ile ilgili konuşan Destici şöyle dedi:
"Şu anda Güneydoğu'da gerçekten asker ve polislerimiz bir kahramanlık mücadelesi veriyorlar. Aynen Çanakkale'deki gibi, Kurtuluş savaşındaki gibi. Büyük bir kahramanlık mücadelesi var. Tabi milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği bu işin üstesinden gelecektir. Bugün asker ve polislerimiz kahramanca mücadele ediyor ve hain PKK'da, onun siyasi uzantısı da arkasındaki küresel güçler de şunu bilsinler ki, Türkiye'yi asla Suriye, Irak yapamayacaklar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Kurtuluş savaşında nasıl olmuşsa gerekirse gideriz askerimizin, polisimizin yanında saf tutarız, vatanımızın bölünmesine müsaade etmeyiz."
"DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILMALI"
Terörle mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini belirten Mustafa Destici, şöyle konuştu: "Ama bu sadece güvenlik boyutu ile kalmamalı. Diğer boyutlarla da mücadele taçlandırılmalı. Finans kaynakları mutlaka kurutulmalı, orada belediyelerden büyük lojistik destek sağlıyorlar, bunlar mutlaka kesilmeli. Dokunulmazlıklar mutlaka kaldırılmalı. Üç parti arasında top çevirmeyi bıraksınlar. Yok 84'üncü madde, yok o madde, bu madde, yok AK Parti başka teklif, CHP başka teklif MHP bilmem ne. Yani bunların hepsi aldatmaca. Top çevirmeyi bıraksınlar kardeşim. Kaldırsınlar bunların dokunulmazlıklarını ve yargının önünü açsınlar. Yapacakları iş bu. Milletin beklentisi bu. Bunu yapamazlarsa oradaki askerin de polisin de moralini bozmuş olurlar. Orada nasıl Mehmetçiğimiz kahramanca mücadele ediyor, sen de meclisteki teröristin dokunulmazlığını kaldıracaksın, yargıya göndereceksin."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!