Destek tartışması

Güncelleme Tarihi:

Destek tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 13:46

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökcek, önergenin gündeme bile alınmamasına tepki gösterirken, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Biz daha önce açıkladığımız, bütçemizin binde bir oranında destek vereceğiz sözümüzün arkasındayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü yönetimi, yeni sezon öncesinde mali kaynak bulmaya çalışmalarını yürütürken, kulübe yapılacak destek ile ilgili belediyeler arasında tartışma çıktı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü’ne 2 milyon TL yardım yapılması için Yenimahalle Belediyesi AK Partili Meclis üyelerinin verdiği önergenin, gündeme alınmadan reddedilmesine büyük tepki gösterirken, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’dan cevap gecikmedi.
Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İşte CHP’nin gerçek yüzü. Mangalda kül bırakmayanlar, iş başa düştüğünde işte böyle yan çiziyor” ifadelerini kullandı.
Gökçek’in sözlerine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yine sosyal medya hesabından yanıt verdi. Yaşar, belediyenin 2014’te aldığı Meclis kararı ile Ankara’nın simgelerinden olan Ankaragücü’ne destek veren ilk Belediye olduğunu belirtip, şu ifadeleri kullandı:
“A.Gücü’ne, belediyelerin yardım yapması konusundaki tartışmaların son bulması için bir öneri sunmuştum. Büyükşehir ve ilçe Belediyelerinin bütçelerinin binde birini A.Gücü’ne yardım olarak vermesi gerektiğini söylemiştim. Böylece hem ilçe Belediyeleri için büyük bir yük olmayacak hem de A.Gücü yaşamaya devam edecekti. A.Gücü’nün düzlüğe çıkması için en doğru yolun bu olduğuna inanıyordum ve hala aynı görüşteyim. Belediye Meclisimize CHP Grubunun bu konuda verdiği önergeyi gündeme aldım. AKP Grubu ise Belediyemizin veremeyeceği bir parayı, siyaset yapma adına önerge olarak verdi. 2 önergeyi birleştirme teklifimizi de kabul etmediler. Bu durumun, A.Gücü’ne yardım yapmak istemiyormuşuz gibi gösterilmesini abesle iştigal olarak değerlendiriyorum. A.Gücü için her zaman ilk adımı attığımı ve yine atmaktan çekinmeyeceğimi her fırsatta dile getiriyorum. Benim verdiğim her sözün arkasında durduğumu ve kendileriyle gönül bağımı en iyi A.Gücü taraftarı bilir. Konuşmak yerine icraat yapmayı kendine düstur edinen bir Belediye Başkanı olarak, A.Gücü’ne destek olmaya devam edeceğiz. Yenimahalle Belediyesi, kimsenin aklında yokken Ankaragücü’ne yardım etmiştir, yine yardım edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Haberin Devamı

BEKLENTİMİZ YÜZDE 10

Haberin Devamı

Ankaragücü Futbol Şube Sorumlusu Ercan Soydaş bu ay gerçekleşen belediye meclislerinden çıkan kararı değerlendirdi.
Soydaş, sosyal medya hesabından son belediye meclis toplantısında Ankaragücü’’ne yardım kararı çıkaran belediyelere teşekkür ederken diğer belediyelere destek çağrısında bulundu.
Soydaş, “Keçiören, Yenimahalle ve Mamak Belediyeleri bu ay meclislerinden destek için karar aldı. Teşekkür ederiz. Bu katkıyı diğer ilçelerden de bekliyoruz. Beklentimiz, kulübün tamamen düzlüğe çıkabilmesi için diğer belediyelerin de katkı da bulunmaları veya bütçelerine göre tüm ilçe belediyelerimizin (25) toplamda Melih Bey’in 4.5 yılda verdiği desteğin yüzde 10’unu vermeleridir. Bu da 7 Milyon TL eder. Sorun çözülür. Gönül isterdi ki bu tür yardım taleplerine hiç ihtiyaç duyulmasın, ancak tablo bu. Dışarıdan destek, yönetim ve taraftar katkısı ile bu iş olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!