Destek almak artık araç olacak

Güncelleme Tarihi:

Destek almak artık araç olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, destek almayı bir amaç olmaktan çıkardıklarını, bir araç haline getireceklerini söyledi. “KOBİ’lerimiz ve Paydaşlarla Buluşma, Geleceği Değerlendirme” konulu panelde konuşan Kaplan, KOSGEB’in 20 yıldan beri çağdaş bir yönetim anlayışıyla hizmet vermeyi hayata geçirmeye çalıştığını söyledi.

Piyasaya önemli bir rekabet getirdi

KOSGEB’in finansman kuruluşu olmadığına işaret eden Kaplan, kredilerin anlaşmalı bankalarca dağıtıldığını belirterek, “2008 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla sadece kamu bankalarıyla verilen kredi faiz destekleri konusunda, artık bundan sonra özel sektör bankalarıyla da çalışılması imkanı tanındı. Bu da piyasaya önemli bir rekabet getirdi” dedi.

Küçük esnaf yararlanamıyor

Cansuyu kredilerinden küçük esnafların yararlanamadığı söylendiğinde üzüldüğünü ifade eden Kaplan, Cansuyu kredisinden yüzde 96 oranında mikro ve küçük ölçekli işletmelerin yararlandığını vurguladı.

Kredi faiz desteği sunumunda vergi ve SSK borçlarının bazen engel olduğuna dikkati çeken Kaplan, “Biz bunu esnettik. Borcu olan da yararlanabilsin, taksitlendiren de yararlanabilsin istedik. Borcu olanların da mahsuplaşma yöntemiyle yararlanabilecekleri formülleri gerçekleştirdik” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!