Dershaneler kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Dershaneler kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 07:48

Başbakan Tayyip Erdoğan, gelecek hafta başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi, dershanelere, “Okullar kurun, biz de sizden hizmet alımı yapalım. Bedeli neyse biz verelim” çağrısında bulundu. Erdoğan, tartışmalara yol açan eğitimde 4+4+4 sistemi ve 66 ayı dolduran çocukların okula başlamaları konularında da, “Bu yıl geçiş dönemi. 2013-2014 sistemin daha oturduğu yıllar olacak” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, dershaneleri kaldıracaklarını yineleyerek, şunları söyledi:

Kimler gücenirse gücensin

“Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin. Kusura bakmasınlar. Bu benim halkımın, vatandaşımın ortak talebidir. Eğitim öğretime hizmet verecekseniz, okullaşın, okullar kurun. Biz de sizden hizmet alımı yapalım ve sizin sınıflarınızı öğrencilerimizle biz dolduralım. Bedeli neyse biz verelim. Sizi açıkta bırakacak değiliz. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de hizmetinize aynen devam edersiniz. Bakıyorsunuz bu güzel bir teklif demiyorlar. Niye, öbür taraf çok daha tatlı da onun için.”

Haberin Devamı

Aya kaç adam gönderdiniz?

“İktidara geldiğimizde bu ülkede öyle bir emperyal yapı öyle bir sömürü sistemi vardı ki tamamen dershanelere çalışıyordu. Orada adeta merdiven altı hizmet var, diğerinde ciddi bir kurumsallaşma olacak da onun için. Bunun adımını atacağız ve er geç 2013-2014’e de biz o sistemle girmiş olacağız. Velilerimiz tereddüt etmesin. Öyle 50 kişi, 100 kişi, ellerinde matbaadan çıkma posterler gösterip eylemler yapıyorlar. CHP’li bazı milletvekilleri Kuran-ı Kerim’in, seçmeli ders olmasına karşı. ‘Millet aya giderken bu eğitim sistemiyle ancak amele yetişir’ diyorlar. Yahu bugüne kadar siyer-i nebi yoktu da kaç tane gönderdiniz aya be. Bu zihniyet 10 yıllar boyu Kuran’ı yasakladı, ezanı yasakladı. Türkçe okunacak dediler. Bu zihniyet şimdi aya insan göndermekten bahsediyor. Açık liseyle ilgili şikayetler var. Açık liseye 18 yaş üstü gibi bir kayıt söz konusu değildir. Ortayı bitirdikten sonra aynı şekilde açık liseye gidebilir.”

Erdoğan: Geleceği inşa edeceksiniz

Başbakan Tayyip Erdoğan, öğrencilere mesajında şunları söyledi: “Sizler, 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi içinde 4 yıllık kademeler halinde okul tercihlerinizi yapabilecek, yetenekleriniz doğrultusunda arzuladığınız okullara gidebileceksiniz. Sizler gücünüzü, ilhamınızı, özgüveninizi geçmişinizden alacak, bilimle, teknikle, demokratik düşünce ve hoşgörüyle donanmış şekilde geleceği inşa edeceksiniz.  

Haberin Devamı

Biliniz ki aziz milletimiz size güveniyor, size inanıyor ve sizinle umutlanıyor. Milletimizin umutlarını çoğaltacağınıza, milletimizin gururu olacağınıza yürekten inanıyoruz. Bu düşüncelerle 2012-2013 eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini diliyor, sizleri, aile büyüklerinizi, öğretmenlerinizi ve tüm eğitim camiamızı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

Bakan Dinçer de mesajında, “Yeni eğitim düzenlemesinin en temel esprisi, bunu mümkün kılacak eğitim ortamını oluşturarak her birinizin içindeki potansiyelin ortaya çıkmasına, mutlu ve başarılı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaktır” dedi. Yeni eğitim öğretim yılında, Türkiye genelinde yapımı tamamlanan 11 bin 536 yeni derslik hizmete girecek. Bakanlığın verilerine göre derslik sayısı geçen yıla göre yüzde 23 oranında artış gösterdi.

Haberin Devamı

187 milyon kitap sıralarda olacak

İlköğretimin diğer sınıfları ve liselerde eğitimin başlayacağı 17 Eylül’de, 187 milyon ders kitabı ücretsiz dağıtılacak. Okulların tamamına ulaştırılan ders kitapları, 17 Eylül’de sıraların üzerinde hazır olacak. Kitaplar için 300 milyon lira ödenek ayrıldığı açıklandı. Kitaplarla birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in mesajları da öğrencilere ulaştırılacak.

/images/100/0x0/55ea7280f018fbb8f8808d24
“4+4+4, 21. yüzyılı kaybetme tezgâhı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimde 4+4+4 sistemini eleştirdi, “21’inci yüzyılı kaybetme tezgâhıdır” dedi. Dün Parti Meclisi’ni toplayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “5 yaşında çocuğu olan aileler büyük bir felaketle karşı karşıya. Türkiye’ye, 21’inci yüzyılı kaybettirmek için yapılan en büyük tezgâhın uygulanma tarihidir 17 Eylül. Türkiye, AKP felaketlerinin en korkunçlarından biriyle karşı karşıya. Bu örtülü köleleşme oyununu bozmak zorundayız. Bu süreçte en büyük güvencemiz annelerimiz. Nene Hatun’un torunları, bu ülkenin 5,5 yaşındaki çocuklarına geri zekâlı damgasını vuran bu edepsizliğe mutlaka haddini bildirmek durumundadır.”

Haberin Devamı

Dinçer’den ‘uyumlu’ açılış

Millli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, uyum programını, Mamak Kazım Orbay İlkokulu’nda düzenlenecek törenle başlatacak. Okul müdürleri, velilere uygulamanın amaçlarını, yararlarını anlatacak. Daha sonra okul, velilere ve çocuklara tanıtılacak. Velilere ve çocuklara sınıfta uyulacak basit kurallar anlatılacak. Çocuklarla basit tanışma oyunlarının oynanacağı eğitim kapsamında çocuklar, sınıfta serbest oyun da oynayabilecek. Öğretmenlerin hikayeler anlatacağı okul öncesi öğrencileri resim çalışmaları yapacak.

40 bin atama bugün

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bugün, 40 bin kadrolu öğretmen atamasını yapacak. Adaylar, sonuçlarını bakanlığın internet sitesinden öğrenebilecek. Atanan öğretmenler görevlerine 11 Eylül 2012 tarihinden itibaren başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!