Derse son ricası

Güncelleme Tarihi:

Derse son ricası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Liselerin son sınıflarında okuyan üniversite adayları, aslında dersleri çoktan boşlamış durumda. Bahar kaçamağı yaptıklarını sanmayın. Harıl harıl sınava hazırlanıyorlar. Öğrencilerin bir ufak ricası var: ‘‘Sınavlara 1.5 ay kala, dersler son verelim.’

ÜNİVERSİTE sınavları yaklaştıkça, lise son sınıf öğrencilerinin devamsızlıklarında artış görülüyor. Liselerin hemen hemen tamamındaki son sınıflarda dersler az sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor. Her yıl yaşanan rapor ve devamsızlık konusunda Milli Eğitim Bakanlığı bir çalışma yapmıyor. Son araştırmalara göre ise öğrenciler bu konuya çözüm bekliyor. Öğretmen ve ailelerinden sınava hazırlanırken anlayış bekleyen üniversite adayları, sınava 1.5 ay kala derslerin sona erdirilmesini istiyorlar. Yaklaşık 400 öğrenciyle yapılan görüşmelerin sonucuna göre öğrenciler, derslerin sınavdan 1.5 ay önce bitirilmesini, ailelerinin moral bozucu konuşmalar yerine güven dolu ve rahatlatıcı tavsiyelerde bulunmasını arzuluyor.

Özel Mef Dersanesi Kadıköy Şubesi'nde öğrencilerle yapılan bire bir görüşmeler sonucunda ortaya çıkan tabloda üniveriste adaylarının yakın çevresi ve öğretmenlerinden 'sabır ve anlayış' beklediği görüldü.

ÖĞRETMENLERDEN

NELER BEKLİYORLAR?

Üniversite adayı gençler, 18 Haziran'da yapılacak sınav öncesi öğretmenlerinden destek bekliyor. Not kaygısının giderilmesini, ÖSS'ye çalışılabilecek ortam ve zamanın sağlanmasını isteyen öğrencilerin diğer beklentileri ise şöyle:

Yorum yapabilme gücümüzü geliştirmeye yönelik uygulamalar yapalım.

Test tekniğini sınavlarda da kullanalım.

Bize karşı anlayışlı olunsun.

Lise sınavlarımız 18 Haziran ÖSS tarihinden 1.5 ay önce bitirilsin.

Okul günleri içinde hiç olmazsa 1 tam günü ÖSS çalışmasına ayıralım.

Lise 3 müfredat programında esnekliğe gidilsin.

Birinci döneme göre daha az bilgi yüklemesi yapılsın.

Habersiz sınav sistemi ile oluşan not kaygısı giderilsin.

Üniversiteli

polisler geliyor

POLİSİN daha eğitimli ve kültürlü olması gerektiği yolundaki görüşler hayata geçiriliyor. Polis kolejlerinin önce iki yıllık, ardından da 4 yıllık yüksekokula dönüştürecek tasarı, TBMM'de yeniden düzenlendi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Emniyet Teşkilatı ve Polis Yükseköğretim Yasa tasarısı için oluşturulan alt komisyon çalışmalarını tamamladı. Alt Komisyon Başkanı, DSP'li Necdet Tekin, tasarı için Pazartesi günü İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'la görüşeceklerini bildirdi.

Tekin'in verdiği bilgiye göre, alt komisyonda yeniden düzenlenen tasarıyla, polis eğitimi tamamen üniversite eğitime dönüştürülecek. Polis kolejleri ilk aşamada 2 yıllık yüksek okula, daha sonra da 4 yıllık yüksekokula dönüştürülecek. Polis Akademisi de özerk hale getirilecek üniversiteye dönüştürülecek. Polis akademisinin YÖK'le bağlantısı diğer üniversiteler gibi olacak. Akademi Başkanı, dörtlü kararname ile atanacak, Profesör öğretim üyesi yetişince, Akademi Başkanı Profesörler arasından atanacak. Akademide bölüm başkanları ise rütbeli kişilerden belirlenecek.

Polis akademisi diğer üniversiteler gibi, Üniversitelerarası Kurul'da temsil edilecek. Akademiyi, Kurul'da Prof. Olan dekan seçilecek. Dekanlar Kurul'da Resmi elbisesinin üzerine öğretim üyesi cübbesi giyecek.

Polis Yüksek Okulları Polis Akademisi'ne bağlanacak. Akademi'de bilimsel eğitimi yürütebilmek için, Akademi Yüksek Bilim Kurulu, Bilimsel Denetleme Kurulu gibi kurullar oluşturulacak. Akademide, master ve doktora eğitimi de verilecek. Polis Yüksekokulları ile Akademi'deki ders müfredatı kurullar tarafından saptanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!