Derince'de Kentsel Dönüşüm başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Derincede Kentsel Dönüşüm başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 11:32

Derince'de Kentsel Dönüşüm başlıyor

Haberin Devamı

DERİNCE(Kocaeli), (DHA) - DERİNCE Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Yenikent Mahallesi Araptepe mevkiinde kentsel dönüşümün başlatılacağı bölgede yaşayan vatandaşlarla ön sözleşmeleri imzaladı.

Yenikent Mahallesi Araptepe Kentsel Dönüşüm projesinin başlatılması için Derince Belediyesi'nin toplantı salonunda imza töreni düzenlendi. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Bakanlar Kurulu kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan olarak belirlenen Araptepe mevkiinde kentsel dönüşüm yapılacak bölgede yaşayan vatandaşlarla ön sözleşmeleri imzaladı. Buna göre bölge içerisinde bulunan taşınmazlar yakın zamanda boşaltılarak Derince Belediyesi'ne teslim edilecek. Yıkım işlemlerinin de tamamlanmasıyla birlikte proje çalışmaları start alacak.

Bölgede sağlıklı, güvenilir, modern bir yaşam alanı oluşturulacağını belirten Başkan Bulut, "Yaklaşık 30 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projemiz ilçemize ve burada yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Örnek olacak çalışmamızla Derince'mizi etap etap güzelleştirmeyi sürdüreceğiz. Halkımız her şeyin en güzelini hak ediyor. Daha yaşanılabilir bir kent hedefiyle çıktığımız bu yolda Araptepe mevkiinde depreme dayanıklı, otopark alanları bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip, sağlıklı, güvenilir, modern bir yaşam alanı oluşturacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!