‘Deri’n kriz sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

‘Deri’n kriz sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 09:48

Türk deri ürünlerinin en önemli pazarı Rusya, tekrar canlanıyor. İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, “2 yılda 440 milyon dolarlık ihracat 90 milyon dolara geriledi. Mağazalar kapandı. Artık kriz bitiyor” dedi.

Haberin Devamı

PETROL fiyatlarının düşmesi ve uçak kriziyle sarsılan deri sektörü yaralarını sarmaya başladı. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, “Son iki yılda Rusya’ya yaptığımız deri ihracatı 440 milyon dolardan 90 milyon dolara geriledi. İstanbul Zeytinburnu’nda birçok mağaza kapandı, Rusya’daki Türk markaları da el değiştirmişti. Şimdi çok hızlı olmasa da yavaş yavaş mağazalar tekrar açılıyor. Rusya’daki mağazalar da tekrar Türk yatırımcılara geçiyor. Rusya’dan önümüzdeki dönemde 400 kişilik alım heyeti Antalya’ya geliyor. Bu organizasyonların sayısını artırırsak 2017’de ihracatı 200 milyon dolara taşıyabiliriz” dedi. 

YENİ PAZARLARA AÇILDI

Rusya ile yaşanan gelişmelerin ardından yeni pazarlara yöneldiklerini de dile getiren Mustafa Şenocak, şöyle devam etti: “Birçok pazarda Türkiye’nin payı yok denecek kadar azdı. Dünyanın toplam ithalat hacmi 250 milyar dolar. Dünyanın en büyük ithalatçısı ABD’den geçtiğimiz yıl aldığımız payı yüzde 22 arttırdık. Almanya’dan aldığımız payı yüzde 7, Fransa’dan aldığımız payı ise yüzde 6 arttırdık. Rusya ve çevre ülkelerde kaybettiğimiz pazar payımızı ABD, Almanya, Kanada, Fransa, Japonya, Güney Kore gibi dünyanın en büyük deri ithalatçısı olan ülkelerle kapatmaya çalışıyoruz. Bu pazarlara yönelik gerçekleştireceğimiz tanıtım faaliyetleri, ticaret heyetleri ve fuarlarla etkinliğimizi artıracağız.” Türkiye’de deri ürünlerinin pahalı olduğu eleştirileri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Mustafa Şenocak, şunları söyledi: “Eskiden ülkelere göre deri ürünleri tasarlanıp üretilirdi. Ancak artık Ruslar da İtalyanlar gibi ürünler tercih ediyor. Bu yüzden deri tasarımları da artık çok kaliteli olmaya başladı. Fiyatlarda da birçok farklı etiket gözlemliyoruz. Ancak bugün iyi bir deri ceketin ortalama fiyatı 200 dolar olmalı.”

Haberin Devamı

ARDA TURAN’IN KAMPANYASI ÇOK TUTTU

Barcelona’nın yıldız ismi Arda Turan ile yaptıkları reklam çalışmalarını da değerlendiren Mustafa Şenocak, “İtalya’nın Milano şehrinde bulunan Doumo Katedrali’nin duvarında Arda Turan’ın posteri asıldı. Deri Tanıtım Grubu olarak bu işi çok iyi planladık. Yaptığımız bu çalışma bize çok büyük katkılar sağladı. Önümüzdeki dönemde yeni projeleri de hayata geçireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!