Derin Fikirler görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Derin Fikirler görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 12:03

Derin Fikirler görücüye çıktı

Haberin Devamı

DERİ'N Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması için tasarlanan deri, numunelerle Ege İhracatçı Birlikleri'nde düzenlenen workshopta görücüye çıktı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, Türkiye'de deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, üretilen derilerin kullanım olanaklarını arttırmak, deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek, genç yeteneklere destek verip uzun vadede ülkemizdeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamak, deri sektörüne eleman yetiştiren üniversitelerin birbirleriyle ve deri sektörüyle işbirliğini sağlamak için, yarışma düzenledi. Doğal İzler teması ile bu yıl 6'ncı kez düzenlenen Türkiye'nin tek deri tasarım ve üretim yarışması Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması'nda finalistlerinin çalışmaları, yoğun bir tempoda devam ediyor. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, "Ülkemizin ve bölgemizin en önemli firmalarında tasarladıkları derilere hayat veren yarışmacı takımların işlerini Ege İhracatçı Birlikleri'nde yaptığımız workshopta değerlendirdik. Ortaya çıkan numuneler ve final gecesi için hazırlanacak mamul ürün çizimleri incelenerek yarışmacıların ürünlerini geliştirmesi için uzmanlar tarafından, teknik ve tasarım yönünden geliştirici önerilerde bulunuldu" dedi. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu da, Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması'nın takımlarını oldukça başarılı bulduklarını, finale yaklaşırken hazırlıkların her aşamasının büyük önem taşıdığını söyledi.

HEM PARA HEM YURTDIŞINDA EĞİTİM HAKKI KAZANACAKLAR

Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması'nda birinci olacak takımın 10 bin TL, ikincinin 6 bin TL ve üçüncünün 4 bin TL, ödül alacağı açıklandı. Yarışmada dereceye giren bir tasarımcı, yurtdışındaki önemli tasarım okullarından birinde 2 yıl süreyle eğitim hakkı ele edecek. Ayrıca deri kimyasalları sektörünün lider firmalarından, merkezi Hollanda'da bulunan Stahl firması, bu yılki yarışmaya sponsor oldu. Maddi ödüllerin yanı sıra ilk üç takımın deri mühendisine, 3 ülkede 11 üretim tesisi 38 laboraturarı ve yaklaşık 1800 çalışanıyla, 1930'dan beri deri kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren Stahl Campus'te staj imkanı verilecek.

İZMİR (DHA)

FOTO



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!