Derilerimizi sahada bırakacağız

Güncelleme Tarihi:

Derilerimizi sahada bırakacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Geçen haftaki Xerez maçında taraftarları, “Çarşamba günü Camp Nou’da hep beraber Inter’e karşı. Derimizi sahada bırakacağız!” yazılı tişörtlerle selamlayan Barçalılar, turdan emin. Saat 21.45’te başlayacak maç Star’dan naklen yayınlanacak.

Haberin Devamı

20 Nisan’da yapılan yarı final ilk maçından sonra Mourinho, “İnsanlar şimdi, elde ettiğimiz sonucu yanardağın getirdiğini söyleyecekler. Kim bilir, belki de yanardağda bir dostum vardır” diyordu. Fakat asıl ateş, bugün Camp Nou’da yükselecek.
İki sezondur büyük başarılar yakalayan Barça, belki de ilk kez bütün cihana gösteriyor ne kadar hırslı ve odaklanmış olduğunu. Haftasonu oynanan Xerez maçından sonra taraftarları “Çarşamba günü Camp Nou’da hep beraber Inter’e karşı. Derimizi sahada bırakacağız!” yazılı tişörtlerle selamlayan Barcelonalı futbolcular, devrin bir diğer devine karşı savaşacaklar. Bu dev Inter Milan’dan ziyade, Jose Mourinho...
Mourinho; “Rüya!”
Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmalarından sonra 5 maçlık kazanma serisine giren Inter, 38 sene sonra ilk kez final oynamanın peşinde. Ve Mourinho, 3-1 kazandıkları ilk maçtan sonra bunu bir “rüya” olarak nitelemişti. Yani bir “rüya”nın karşısında “rüyaların takımı” var bugün sahada. Ve o rüyaların takımı Barça, sakat Iniesta ve cezalı Puyol’dan mahrum.
Inter’de ise yine kart cezalısı olan Stankovic kesin yok. “Durumu belirsiz” denilen Sneijder ise büyük olasılıkla sahada olacak. Çünkü herkes, bu taktiksel “salvolara” alıştı.
Fakat sonuç ne olursa olsun bugün iki takımı da daha büyük bir tehlike bekliyor; finali kaçırma riski olan oyuncular! Inter’de takımın en önemli taşlarından Eto’o, Samuel, Maicon ve Zanetti sarı kart sınırında. Barcelona’da ise Alves ve Pique de aynı korkudan muzdaripler.

Haberin Devamı

Inter’in artıları;

* Jose Mourinho’nun taktiksel, maç önü ve maç içi başarılı hamleleri.
* Hızlı ve çabuk çıkan hücum hattı.
* Alan bırakmayıp, rakibin seri ayaklarını kitlemeye müsait orta saha oyuncuları.
* 5 maçlık Şampiyonlar Ligi serisi ve İtalya Ligi’ndeki başarının getirdiği özgüven.
* Mourinho’nun, İngiltere ve Portekiz günlerinde başarıyla yaptığı “baskıyı başarıya çevirme” yetisini yine tekrarlayabilme ihtimali.
* Orta saha odaklı geçecek bu maçta rakibin Iniesta’dan mahrum oluşu.

Barcelona’nın artıları;

* Kuşkusuz Camp Nou.
* İki yılın getirdiği büyük özgüven ve güç.
* Kısa bir sürede bile hem hızlı hem organize atakları gole çevirebilme yetileri.
* Inter’de sarı kart sınırına dayanmış önemli isimlerin ikili mücadelelerde çekingen kalabilme olasılığı.
* Ne olursa olsun, Inter cephesini saran “Bu canavar bizi yer mi” korkusu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!