Derik'te genç çiftçilere küçükbaş hayvan hibe edildi

Güncelleme Tarihi:

Derikte genç çiftçilere küçükbaş hayvan hibe edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 17:45

Derik'te genç çiftçilere küçükbaş hayvan hibe edildi

Haberin Devamı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK,(Mardin), (DHA)- MARDİN'in Derik ilçesinde genç çiftçi projesi kapsamında Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 12 genç çiftçiye 32'si koyun, 2'si koç, toplam 34 küçükbaş hayvan hibe edildi.
Derik ilçesi Kuşçu Mahallesi'nde düzenlenen törenle 12 çiftçiye 32 koyun, 2 koç olmak üzere toplam 34 küçükbaş hayvan hibe olarak verildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Osmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, hayvancılığın geliştirilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteklediği projeler hakkında bilgi vererek, "Bakanlığımızın hibe programları devam etmektedir. Bakanlığımızın çalışmaları kapsamında İlçe Müdürlüğümüzce son bir yıl içinde zeytin bahçelerinin gençleştirilmesi ve geliştirilmesi projesi kapsamında 10 kapama zeytin bahçesi projesini yüzde 70 ve 8 kapama zeytin bahçesinin yüzde 80 oranında üreticilere hibe edildiği gibi, 'Güneş Enerjili Mutlu ile Mutlu Arıcılar' projesi kapsamında da 25 arı yetiştiricisine 25 portatif barınak ve 25 güneş enerjisi sistemi yüzde 70 oranında hibe edildi. İlçemizde kurulacak olan Buğday Pazarı ve Hayvan Pazarı projelerini hem oluşturduk, hem de proje yürütücüsü olarak devam etmekteyiz. Hibe programlarımızdan yararlanan üreticilerimize ve vatanımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.
Genç çiftçi projesinden yararlanan Karaburun Mahallesi'nde yaşayan çiftçilerden Nurettin Şan (22), "Devletimizin sunduğu genç çiftçi projesi kapsamında küçükbaş hayvan sahibi oldum, bu anlamlı proje sayesinde hem kendi geçimimi sağlayıp, hem de ülkem için ve sürekli hayvan üretiminde katkıda bulunmanın sevincini yaşıyorum. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi  sunar, bu tür projelerini devam etmesini dilerim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!