Derik Kaymakam Safitürk'ün şehit olduğu saldırıya kınama

Güncelleme Tarihi:

Derik Kaymakam Safitürkün şehit olduğu saldırıya kınama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 19:52

Derik Kaymakam Safitürk'ün şehit olduğu saldırıya kınama

Haberin Devamı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lıların el yapımı patlayıcı makam odasında patlatması sonucu Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi, ilçedeki protokol üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından kınandı. Derik'teki okullarda okuyan öğrenciler de Kaymakam Safitürk için hazırladıkları yazıları hükümet konağı girişindeki kapıya astı.
10 Kasım günü saat 12.15 sıralarında makam odasına tuzaklanan el yapımı patlayıcının, uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için ilçede görev yapan protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bugün biraraya gelerek, terörü kınadılar. Eğitim Birsen, Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA), Tarım Orman Çalşanları Birliği Sendikası (TOÇ BİRSEN), Derik Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Şahinkaya, Asliye ve Hukuk Hakimi Sina Akar, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Hakan Kutluay'ın katıldığı basın açıklaması ile kınama mesajı yayınlandı. Patlamanın meydana geldiği hükümet konağına asılan dev Türk Bayrağı'nın altında toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Gençlik Vakfı İlçe Temsilcisi Kerem Osmanoğlu, "İlçe Kaymakamımız 2015 tarihinde ilçemize atanmış olup, yaptığı hizmetlerle ön plana çıkmıştı. Bütün benliğiyle kurumların içinde bizzat bulunmuş ve projelerinin en iyi şekilde olması için vargücüyle çalışmıştır. 2016 Eylül ayında İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanı olarak atanmıştır. Kaymakamımız yıllarca Derik'te yapılmamış hizmetleri yapmaya çalışmış, sosyal kültürel hayatın gelişmesi için bir çok projeye kısa zamanda imza atmış ve şehadet şerbeti içtiği güne kadar da devam etmiştir. Kaymakamlık makamına gelen herkese kucak açıp, 'Yaratanı severim yaradandan ötürü' felsefesiyle yaklaşmıştır. Çünkü babası Asım Bey'den aldığı terbiye, bunu gerektiriyordu. Muhammet Fatih Safitürk abimiz bizlere, 'Devletim bana yatırım yaptı, çok emek harcadı, nice yetimlerin hakkı var' derdi. Merak etme mert ve yürekli güzel İnsan sen o borcu en kutsal mertebelerden biri olan şehitlikle ödedin. Tekrar buradan kaymakamımızın ailesinin ve Türkiyemiz'in başı sağolsun. Bu menfur terör saldırısını lanetliyoruz ve bir daha bu olayların yaşanmamasını Allah'tan niyaz ediyoruz" dedi.
Basın açıklamasına katılanlar, yapılan konuşmanın ardından saldırının meydana geldiği Kaymakamlık Makam Odası'na kırmızı karafiller bırakıldı. Hükümet Konağı'nın önünde yapılan duaların ardından protokol üyeleri dağıldı.
Bu arada Derik'teki okullarda okuyan öğrenciler ve bazı vatandaşlar, şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için duygu ve düşüncelerini anlatan yazıları hükümet konağı girişine astı. 6'ıncı sınıf öğrencilerinden Eylül Esen, duygu yüklü yazısında, "Gencecik yaşında öldürdüler Kaymakamı, kaldı küçük melek yüzlü Asim ile annesi. Nasıl kıydınız? Küçük Asımı yetim bırakmaya, seni hiç unutmadık. Hiç de unutmayacağız, her zaman kalbimizde yaşayacaksın, sen hiç ölmedin, hiç de ölemezsin" ifadelerine yer verdi.
Hükümet konağında meydana gelen patlama nedeniyle resmi işlemlerin, güvenlik nedeniyle yapılamadığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!